Ελεύθερες με όρους αφέθηκαν οι δύο τσιγγάνες για τα χρυσαφικά

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες οι δύο ΡΟΜΑ οι οποίες ήρθαν στο νησί μας, μπήκαν σε κεντρικό κατάστημα της Ρόδου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 4000 ευρώ!

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενες από το συνήγορο τους κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είπαν ότι ήρθαν για να βρουν μία δουλειά στη Ρόδο προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειες τους οικονομικά και πως όταν θα τα κατάφερναν θα έφερνα μαζί και τα παιδιά και τους συζύγους τους.

Η 30χρονη παραδέχτηκε μόνο την κλοπή των κοσμημάτων στις 13 Ιουνίου όχι όμως και αυτές που της αποδίδονται για το μήνα Μάιο, και δήλωσε ότι επρόκειτο για μία παρόρμηση της στιγμής για την οποία μετάνιωσε, ζήτησε συγγνώμη από τον επιχειρηματία και δήλωσε ότι θα τον αποζημιώσει μόλις μπορέσει. Σε ό,τι αφορά την 25χρονη είπε ότι ήρθε μόνο για δουλειά στο νησί μας και αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στα όσα της καταλογίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 13 Ιουνίου 2018 το μεσημέρι όταν οι δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 30 ετών πήγαν σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλης της Ρόδου και εκεί με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν πέντε χρυσές αλυσίδες συνολικής αξίας 4000 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν άμεσα να τις εντοπίσουν μαζί με τα κλεμμένα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο.

Ωστόσο στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δράστιδες είχαν μεταβεί πρόσφατα στο νησί έχοντας σκοπό την αφαίρεση κοσμημάτων από χρυσοχοεία με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Μάλιστα στις 12 Μαΐου 2018 οι ίδιες μαζί με άγνωστη συνεργό τους, διέπραξαν άλλες δύο κλοπές σε χρυσοχοεία της πόλης μας.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.