Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου έπλυνε όλες τις προτομές και τα αγάλματα της πόλης

Πλύθηκαν και καθαρίστηκαν οι προτομές, τα αγάλματα και τα διακοσμητικά καλλιτεχνήματα που υπάρχουν στην πόλη της Ρόδου, με ειδικά μηχανήματα υψηλής πίεσης και ζεστού νερού που διαθέτει η υπηρεσία καθαριότητας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι ενώ, όπως δήλωσαν μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας Καθαριότητας, αναμένεται να καθιερωθεί διαδικασία αντίστοιχου καθαρισμού και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πλύσιμο των προτομών και των αγαλμάτων στην πόλη της Ρόδου κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει καθώς ήταν λερωμένα και σκονισμένα εδώ και πολλούς μήνες και η εικόνα για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας δεν ήταν σίγουρα η πρέπουσα.

Σημειώνεται ότι σε  πολλές περιπτώσεις, υπήρχαν στις μαρμάρινες προτομές και γραμμένα συνθήματα, τα οποία επίσης πλύθηκαν και σβήστηκαν.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Ρόδου αναμένεται να προχωρήσει με το συγκεκριμένο συνεργείο και στο καθάρισμα με υψηλής πίεσης μηχανήματα και σε πεζοδρόμια κεντρικών περιοχών της Ρόδου, τα οποία είναι εξαιρετικά λερωμένα.