Στην Αθήνα για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ θα μεταβεί ο περιφερειάρχης

Στην Αθήνα για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ θα μεταβεί ο περιφερειάρχης

Στην Αθήνα για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ θα μεταβεί ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Τις καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο, θα συζητήσει στην Αθήνα με τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Όπως έκανε χτες γνωστό, την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΔΕΗ και του ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου στην περιοχή της νότιας Ρόδου.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή κανένας δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και αβεβαιότητα και φυσικά να δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει.
Μάλιστα, προ ημερών κατέθεσε ερώτηση στη βουλή και ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ζητώντας επίσημη ενημέρωση.

Πάντως, ο περιφερειάρχης που ρωτήθηκε χτες από τη «Ρ» στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, μίλησε για ανοιχτό ζήτημα, που έχει να κάνει με την αλλαγή της τεχνολογίας για περιβαλλοντικούς λόγους στο νέο εργοστάσιο.

«Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον ΑΔΜΗΕ και με τη ΔΕΗ για να δούμε μία σειρά από θέματα που αφορούν την περιοχή μας, και ανάμεσα σε αυτά είναι και το εργοστάσιο στη νότια Ρόδο.
Αυτή είναι μία υπόθεση που από την πρώτη στιγμή είχε ένα… πέπλο που χρειαζόταν λίγο να το… σηκώσεις για να δεις τι προχωρούσε και πώς και νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαριστούν την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει η συνάντηση με τη διοίκηση.
Υπάρχει ανοιχτό ζήτημα στη νότια Ρόδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους και αφορά την αλλαγή της τεχνολογίας στο νέο εργοστάσιο.

Είναι ένα σημαντικό θέμα, εμείς δεν το ανοίγουμε με εκκωφαντικό τρόπο για να νομίσει κανείς ότι είτε επιτιθέμεθα είτε προσπαθούμε να υπονομεύσουμε, το αντίθετο θέλουμε ενέργεια και επάρκεια, θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι ενεργειακά, αλλά να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και με τη μικρότερη δυνατή βλάβη ή καθόλου βλάβη στο περιβάλλον.

Μετά τη λειτουργία του εργοστασίου το επόμενο θέμα είναι και η αλλαγή της τεχνολογίας στη λειτουργία. Αυτό δεν υπήρχε στην αρχική μελέτη» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.