Καταδικάστηκαν δύο αλλοδαποί που πουλούσαν μπαλόνια με “αέριο γέλιου”

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 36χρονος Σουηδός και ο 34χρονος Αλβανός που κατηγορούνταν για παράνομη πώληση συσκευασιών (μπαλόνια), με «αέριο γέλιου».

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για νοθεία τροφίμων,  για την οποία χθες το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, την αντιμετώπιση παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, στις 25 Ιουλίου 2017 στην πόλη και  το Φαληράκι της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένοι έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντάς το για χρήση σε μπαλόνια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.