Mίξη φθινοπώρου αλλά και καλοκαιριού ο Ιούνιος του 2018 στη Ρόδο

Mίξη φθινοπώρου αλλά  και καλοκαιριού ο Ιούνιος  του 2018 στη Ρόδο

Mίξη φθινοπώρου αλλά και καλοκαιριού ο Ιούνιος του 2018 στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Σεραφείμ Χριστοδούλου

Το βαρομετρικό υψηλό στην Αγγλία ήταν το βασικό αίτιο για την προσέγγιση βαρομετρικών χαμηλών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και το σύνολο του νησιού στην Ρόδο.

Σημειώνεται ότι είναι σπάνιο το γεγονός καταγραφής βροχοπτώσεων, πόσο μάλιστα και αξιόλογων, για το νησί της Ρόδου τον μήνα Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, η πόλη της Ρόδου δέχθηκε 8.2 χιλιοστά βροχής (κανονικά καταγράφονται μόνο 2.3 χιλιοστά τον συγκεκριμένο μήνα και κυρίως στην αρχές αυτού) ξεπερνώντας (και μάλιστα με διπλάσια βροχόπτωση) τον Απρίλιο που είχε μόλις 3.8 χιλιοστά. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η συνολική βροχόπτωση του Ιουνίου ήταν εξαιρετικά κοντά με αυτήν του Φεβρουαρίου 2018 (9.8 χιλιοστά) αλλά και με αυτήν του Μαΐου 2018 (10.8 χιλιοστά)!

Από την αντίθετη πλευρά, η θερμοκρασία συμβάδισε με τα κανονικά, για την περίοδο που διανύουμε, επίπεδα με μέση μηνιαία θερμοκρασία τους 24.7 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας όμως κυμάνθηκε τον συγκεκριμένο μήνα στους 24-25 (και τοπικά τους 26) βαθμούς Κελσίου, θερμότερη κατά 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ρόδου, ο Έμπωνας κατέγραψε 22.6 χιλιοστά, η Λίνδος 8.8 χιλιοστά και η Κατταβιά 0.2 χιλιοστά συνολικής βροχόπτωσης κατά την διάρκεια του Ιουνίου 2018.

Ο Ιούλιος ωστόσο μπαίνει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, καθώς στο πρώτο 7 ημέρο προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους δυτικών διευθύνσεων στα 3-5 Μποφόρ και την θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο φτάνοντας και τους 35 (τοπικά και τους 36 με 37) βαθμούς Κελσίου στα τέλη του πρώτου επταημέρου. Η θερμοκρασία επιφανείας της θάλασσας θα κυμανθεί στα επίπεδα των 25-26 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους