Ξεχωριστή συναυλία του Δημήτρη Μπάση για τον Φαέθωνα

Ξεχωριστή συναυλία  του Δημήτρη Μπάση  για τον Φαέθωνα

Ξεχωριστή συναυλία του Δημήτρη Μπάση για τον Φαέθωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Μέσα από νότες ξεχωριστές, ο Σύλλογος Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου «Φαέθων» κάνει τη δική του μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης όσο γίνεται περισσότερων φίλων για την ενίσχυση του έργου του.

Από τις αρχές τις δεκαετίας του 2000 ξεκίνησαν οι κινήσεις ώστε να μην χαθεί το παγκοσμίως μοναδικό αυτό είδος και ουσιαστικά αποδίδουν καρπούς αφού στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στον Αρχάγγελο υπάρχουν εννιά άλογα, με το νεότερο απ’ αυτά που γεννήθηκε προσφάτως να είναι αρσενικό.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου προκειμένου να υπάρχουν οι πόροι και να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στα αλογάκια με κυριότερο στόχο την αναπαραγωγή τους.

Τηρώντας αυτό το πλάνο και σε συγκεκριμένο πλαίσιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του συλλόγου, θα διοργανωθεί η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση αύριο Σάββατο στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου έχοντας μαζί του επίσης την εξαιρετική ερμηνεύτρια Νικόλ Σαραβάκου.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του συλλόγου, γι’ αυτό ο Φαέθωνας προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν τα αλογάκια να βρεθούν στις 21.30 εκεί και να τον ενισχύσουν προκειμένου να συνεχίσει το σημαντικό έργο του.

Λίγα λόγια για τα μικρόσωμα άλογα

Τα αλογάκια της Ρόδου είναι απόγονος ενός πανάρχαιου φύλου και το ύψος του δεν ξεπερνά τους 80-115 πόντους. Έχουν εξαιρετική σωματική διάπλαση, τελείες αναλογίες, τρίχωμα πλούσιο σε χαίτη και ουρά. Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του μικρόσωμου αυτού αλόγου μοιάζουν με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των μεγαλόσωμων φυλών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι άλογα νάνοι, τα γνωστά pony. Επομένως το αλογάκι της Ρόδου ανήκει στο γένος Equus Cabalus, αλλά λόγω του μικρού σωματικού μεγέθους του και της μακραίωνης ιστορίας του, επιβάλλεται να το χαρακτηρίσουμε ξεχωριστή φυλή.

Συμφώνα με τις μαρτυρίες κατοίκων του Αρχάγγελου, τα άλογα της φυλής αριθμούσαν περίπου 150 άτομα το 1950, αλλά σταδιακά η συμβολή τους στην αγροτική παράγωγη ελαχιστοποιήθηκε με αποτέλεσμα να αφεθούν ελευθέρα στην ορεινή περιοχή του όρους Κουτσούτης.

Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης και των διωγμών που υπέστησαν από τους κτηνοτρόφους τη περιοχής, τα ζώα αυτά αποδεκατίστηκαν. Το 2000 απέμεινε στο βουνό μόνο μια αγέλη έξι αλόγων.

Δημήτρης Μπάσης

14 Ιουλίου

Ώρα 21:30

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!