Αεροδρόμιο Ρόδου: Έξωση στα πρακτορεία έκανε χθες η Fraport!

Αεροδρόμιο Ρόδου: Έξωση στα πρακτορεία  έκανε χθες η Fraport!

Αεροδρόμιο Ρόδου: Έξωση στα πρακτορεία έκανε χθες η Fraport!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6831 ΦΟΡΕΣ

Έντονες οι διαμαρτυρίες και μεγάλη ταλαιπωρία των επισκεπτών

Με μία αιφνιδιαστική ενέργεια, η Fraport Greece, «ξήλωσε» χτες τα ξημερώματα από το αεροδρόμιο της Ρόδου τα σταντ που είχαν τοποθετήσει τα τουριστικά πρακτορεία στον προθάλαμο του χώρου των αφίξεων, για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους και τις διαμαρτυρίες των επισκεπτών που ταλαιπωρήθηκαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» μία κατάσταση άνευ προηγουμένου καθώς εκατοντάδες τουρίστες άρχισαν να συνωστίζονται αναγκαστικά, έξω από το κτίριο, μπροστά από την έξοδο των αφίξεων, και να αναζητούν τους υπεύθυνους των πρακτορείων τους για να τους καθοδηγήσουν, ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν με τα πούλμαν στα ξενοδοχεία τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα γύρω στις 8.30 έως τις 9.00 το πρωί να επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο μία χαώδης κατάσταση, με τους τουρίστες να έχουν καταλάβει όλο το δρόμο, και να προσπαθούν να συνεννοηθούν με τους εκπροσώπους των πρακτορείων, εν μέσω αποσκευών και μέσα στη ζέστη, για να μεταβούν μέχρι τα σημεία στα οποία ήταν παρκαρισμένα τα πούλμαν.

Όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς, λόγω του κλειστού δρόμου, δεν μπορούσαν να φύγουν από το αεροδρόμιο ούτε πούλμαν, ούτε ταξί, ούτε αυτοκίνητα και να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός αφού δεν υπήρχε ούτε αστυνομική δύναμη για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τουριστικούς πράκτορες, η Fraport Greece στις 3 χτες τα ξημερώματα χωρίς καμία προειδοποίηση τους έκανε… έξωση από τον προθάλαμο στον οποίο είχαν τοποθετήσει τα σταντ για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, και τα έβγαλε στο δρόμο έξω από το κτίριο.

Τα σταντ των πρακτορείων πριν την... έξωση
Τα σταντ των πρακτορείων πριν την... έξωση

Ο χώρος μετά την ... έξωση χωρίς τα σταντ
Ο χώρος μετά την ... έξωση χωρίς τα σταντ


Μάλιστα, ορισμένοι που διέθεταν τροχήλατα σταντ τα επιστράτευσαν αλλά και σε αυτή την περίπτωση, οι υπεύθυνοι τα έβγαλαν και πάλι έξω.

Όπως επεσήμαναν, ο λόγος ήταν ότι αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε σύμβαση με την εταιρία, για ενοικίαση του χώρου τον οποίο κατείχε το κάθε πρακτορείο, λόγω του υψηλού ενοικίου που ζητούσε. Πάντως, όπως δήλωσαν οι πράκτορες που ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τοπικές αρχές και βουλευτές, θα εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ώστε να μη δημιουργούνται κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες μας.

Τι απαντά η Fraport Greece
Aπό την πλευρά της η Fraport Greece, με δηλώσεις εκπροσώπων της στη «Ρ», απαντά ότι η παρουσία των σταντ στο συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου ήταν παράτυπη, καθώς δεν περιλαμβανόταν σε καμία συμφωνία με τους πράκτορες και φυσικά δεν υπήρχε κανένα συμβόλαιο για τη δέσμευση του χώρου.
Όπως έκαναν γνωστό, από τις αρχές του έτους, ξεκίνησαν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα έγιναν και συναντήσεις με το προεδρείο της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Ρόδου, μία στις 17 Μαΐου στην Αθήνα και μία δεύτερη στις 15 Ιουνίου στη Ρόδο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, και σε αυτές η εταιρία παρουσίασε συ­γκεκριμένο σχέδιο συμβάσεων για τους χώρους των σταντ (σύμφωνα με πληροφορίες το μίσθωμα έφτανε περίπου τα 2.500 ευρώ το έτος για κάθε χώρο και αναπροσαρμοζόταν ανάλογα για τους μεγαλύτερους χώρους σε έκταση) που περιλάμβανε ειδική διαμόρφωση με σύγχρονες ανέσεις και καλαίσθητες κατασκευές.

Από τότε δεν υπήρξε καμία θετική απάντηση από την ένωση των πρακτόρων (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των μελών για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, για το ύψος του μισθώματος και για τον τρόπο με τον οποίο θα διανέμονταν οι χώροι στους ενδιαφερόμενους) με αποτέλεσμα η εταιρία να προχωρήσει στη απομάκρυνση των σταντ.

Όπως μάλιστα επεσήμανε, η κατάσταση που επικρατούσε ήταν σε βάρος άλλων επαγγελματιών που προχώρησαν σε συμβόλαιο μίσθωσης και πλέον είναι στην ευθύνη των πρακτόρων η εξεύρεση τρόπων εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!