Ξεκίνησε η ανταλλαγή "πυρών" μεταξύ Δ. Γάκη και Γ. Χατζημάρκου

Για ελλιπή ή λαθεμένη πληροφόρηση "κατηγόρησε" την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, αναφορικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και έγινε δεκτή για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

"Κατανοούμε την αγωνία που προκαλούν οι επικείμενες εθνικές εκλογές και ως φαίνεται δεν   επιτρέπει ούτε καν την αποδοχή ευχαριστιών", απαντά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δημήτρη Γάκη. 

Ειδικότερα, στη δήλωση του ο κ. Γάκης τόνισε τα εξής: 

«Για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης αλλά και τυχόν προσπάθειας εκμετάλλευσης της τροπολογίας που καταθέσαμε - και έγινε αποδεκτή - στην Βουλή για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, θέλω να καταστήσω σαφές ότι η πρωτοβουλία αυτή έγινε από μένα μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το σύλλογο των εργαζομένων της Περιφέρειας στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου. Κατατέθηκε έγκαιρα, στις 10/7/18 (αρ. πρωτ.: γεν.: 1674, ειδ.: 64) και έγινε αποδεκτή σήμερα το πρωί από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που αναγνώρισε το δίκιο του αιτήματος.

Σε συνάντηση που είχα αργότερα το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κύριο Γεώργιο Χατζημάρκο τον ενημέρωσα για την κατάθεση και την αποδοχή της από τον υπουργό. Το ίδιο έκανα αργότερα και με τον κύριο Γιάννη Μαχαιρίδη με τον οποίο επίσης συναντήθηκα στη Βουλή. Θέλω να πιστεύω ότι το δελτίο τύπου της Περιφέρειας είναι αποτέλεσμα ελλιπούς ή λαθεμένης πληροφόρησης. Από μεριάς μου, η ικανοποίηση ότι η προσπάθεια μας απέδωσε είναι το σημαντικό».

Η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

    Αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά τους λόγους για τους οποίους, ένα Δελτίο Τύπου όπου εκφράζεται η ικανοποίηση του Περιφερειάρχη για την τροπολογία που αίρει την αδικία σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θεωρείται και χαρακτηρίζεται προϊόν “ελλιπούς ή λαθεμένης πληροφόρησης”.