Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στη Μεσαιωνική Πόλη

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα προσφύγει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Τέρης Χατζηιωάννου, όπου θα καταθέσει έκθεση αναφορικά με τους «παρανομούντες» επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης!

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας χθες το πρωί στο Ρ/Σ Παλμός και στην εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου» ο κ. Χατζηιωάννου, τονίζοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση, πως «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» με στόχο να μπει τάξη σε αυτά που συμβαίνουν εντός των τειχών, ενώ δεν θα διστάσει ακόμα και να προβεί στην ανάκληση αδειών για όσους συστηματικά παρανομούν!
Η κουβέντα έγινε με αφορμή διάφορα σχόλια και κριτική που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον αντιδήμαρχο Ρόδου, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται στη Μεσαιωνική Πόλη.

Μία κριτική που όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χατζηιωάννου «είναι απολύτως λογικό  και βέβαια αποδέχομαι τη δημόσια κριτική και κυρίως αποδέχομαι τον δημόσιο έλεγχο. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά είσαι υποχρεωμένος και να λογοδοτείς αλλά και για λόγους πρακτικούς, διαφάνειας, οτιδήποτε συμβαίνει να το μαθαίνουν η κοινωνία και τα αρμόδια όργανα.
Άρα λοιπόν δεν έχω κανένα πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία».

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «οι έλεγχοι στη Παλιά Πόλη θα συνεχιστούν και θα συνεχιστούν διότι είμαστε υποχρεωμένοι και εκ του νόμου, αλλά και υποχρεωμένοι από τη συνείδηση που έχουμε, από τις εντολές του Ροδιακού λαού να προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μία τάξη, κάποια φαινόμενα ανομίας, τα οποία προκαλούν ορισμένοι «κακοί» επιχειρηματίες. Και αναφέρομαι σε λίγους «κακούς» επιχειρηματίες, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι, η μεγάλη πλειοψηφία είναι καλοί επαγγελματίες που προσπαθούν σε δύσκολες καταστάσεις να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

«Δεν θα συναινέσω σε παρανομία»
Ωστόσο ο ίδιος κατά τη διάρκεια της κουβέντας άφησε να εννοηθεί πως η κριτική αυτή που δέχεται δεν είναι «ανιδιοτελής»!
«Εάν κάποιος προσπαθεί – για τους οποιουδήποτε λόγους – με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο να του υπογράψεις κάτι και αυτό δεν γίνεται πράξη, στη συνέχεια προσπαθεί να σε εγκαλέσει – είπε ο αντιδήμαρχος.
Και επειδή ήρθε μία αναφορά να με ελέγξει πειθαρχικά ο δήμαρχος της Ρόδου, όχι μόνο ο δήμαρχος, να με ελέγξουν οι πάντες!
Αλλά ο αντιδήμαρχος θα κάνει τη δουλειά του.

Άρα λοιπόν δεν πρόκειται να συναινέσω σε καμιά παρανομία, δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα που είναι παράνομα! Εκπλήσσομαι όταν διαβάζω περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται ή συμμετέχουν δικηγόροι, οι οποίοι δεν ξέρουν το νόμο ή κάνουν πως δεν ξέρουν το νόμο.
Εδώ υπάρχουν αναφορές για την άγρα πελατών που δεν είναι δουλειά του δήμου και άλλα τέτοια πράγματα που θα έλεγε κανείς ότι δεν αξίζουν σχολιασμό»!

Οι έλεγχοι και ο εισαγγελέας
Ο κ. Χατζηιωάννου ξεκαθάρισε επίσης πως η όλη προσπάθεια να μπει μία τάξη εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης θα συνεχιστεί:
«Αυτή η προσπάθεια για να μπει μία τάξη, αυτή η προσπάθεια ελέγχου των κοινόχρηστων χώρων, αυτή η προσπάθεια κάποιοι οι οποίοι έχουν ξεφύγει από τα όριά τους να ελεγχθούν, θα συνεχιστεί.
Δεν κάνουμε τίποτα το οποίο να μην είναι σε γνώση της ελληνικής αστυνομίας διότι οι έλεγχοι γίνονται μαζί»!
Ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης γνωστοποίησε επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μία έκθεση στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου «για κάποιους οι οποίοι διαρκώς καθημερινά και επί σειρά ετών δημιουργούν θέματα παρακώλυσης συγκοινωνιών! Δηλαδή δεν επιτρέπουν στον απλό κόσμο να πάει στα σπίτια του. Ή ουσιαστικά καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο κοινόχρηστο χώρο ή ξεφεύγουν κατά πολύ από τον κοινόχρηστο χώρο που τους έχει δοθεί»!

Ο ίδιος είπε εξάλλου ότι προτίθεται ακόμαη και να ανακαλέσει και άδειες αν κάποιοι συστηματικά δεν σέβονται τους άλλους.
«Δεν είναι δηλαδή δυνατόν δύο, τρεις, πέντε, δέκα άνθρωποι ουσιαστικά να καταπατούν τα δικαιώματα των πολλών! Δηλαδή δεν μπορεί η αυθαιρεσία αυτών των επιχειρήσεων να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή είναι η κατεύθυνση και αυτή είναι η υποχρέωση από όλους μας και κυρίως από τον αντιδήμαρχο της Παλιάς Πόλης.
Η κατάσταση σε κάποιες περιοχές έχει φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς δημιουργούν μία πολύ άσχημη κατάσταση».
Ο κ. Χατζηιωάννου τέλος παρότρυνε όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις όποιες εκκρεμότητες έχουν από το παρελθόν, να το πράξουν διότι είναι υποχρεωμένος ως αντιδήμαρχος να εφαρμόσει το νόμο και αυτό κάνει.