Telegraph: Πάτμος και Κάρπαθος στους έξι λιγότερο γνωστούς νησιωτικούς προορισμούς

Telegraph: Πάτμος και Κάρπαθος στους έξι λιγότερο γνωστούς νησιωτικούς προορισμούς

Telegraph: Πάτμος και Κάρπαθος στους έξι λιγότερο γνωστούς νησιωτικούς προορισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Έξι ελληνικά λιμάνια – νησιωτικούς προορισμούς, λιγότερο γνωστούς -όπως σημειώνει- στο ευρύ κοινό, ξεχωρίζει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Η Telegraph ξεκινά με τα Χανιά, χαρακτηρίζοντας το ενετικό τους λιμάνια ως μία από τις πλέον γραφικές τοποθεσίες στην Κρήτη. Στέκεται στα σοκάκια της πόλης, τα νεοκλασικά κτήρια και το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ αναφέρεται και στις κοντινές παραλίες, όπως το Κουμ Καπί, αλλά και την παραλία Ιγκουάνα ή Αγίων Αποστόλων.

Χανιά

Το δημοσίευμα συνεχίζει με το Ναύπλιο, για το οποίο τονίζει πως αποτέλεσε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους την περίοδο 1828 – 1833. Η Telegraph προτείνει στους επισκέπτες να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης μέχρι και την παραλία της Αρβανιτιάς, αλλά και να ανέβουν τα σκαλιά μέχρι το Παλαμίδι, όπου θα ανταμειφθούν από τη θέα.

Το Ναύπλιο από το Παλαμήδι

Φτάνοντας στη Νάξο, το δημοσίευμα τονίζει πως ενώ πολλοί σαγηνεύονται από την πλούσια γοητεία των «λαμπερών» γειτόνων της, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, εκείνη περιμένει τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να δουν αρχαία μνημεία, εξαιρετικές παραλίες και μια απέραντη ενδοχώρα στην οποία συναντά κανείς απομακρυσμένα μοναστήρια και παραδοσιακούς οικισμούς.

Η Telegraph στέκεται στα σοκάκια της παλιάς πόλης, στο Βενετσιάνικο κάστρο, την παραλία του Αγίου Γεωργίου και την Αγία Άννα.


Η Πορτάρα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Νάξου και είναι η πύλη του ναού που ξεκίνησε να κτίζεται προς τιμήν του Απόλλωνα

Για τη Μήλο, το δημοσίευμα τονίζει πως η επίσκεψη στο νησί είναι εκπληκτική όσο και η Αφροδίτη της Μήλου που κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου.

Η Telegraph κάνει λόγο για ένα σεληνιακό τοπίο λόγω της ηφαιστειακής φύσης του νησιού, με ψηλά βράχια, βαθιές σπηλιές, ιδιαίτερους κολπίσκους, παραδοσιακά χωριά και εξαιρετικές παραλίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το Σαρακήνικο.

Μήλος - Σαρακήνικο

Η Telegraph «ταξιδεύει» και στην Πάτμο, η οποία, όπως αναφέρει, διαθέτει βραχώδεις ακτές, κρυμμένους οικισμούς και ωραίες παραλίες. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως «φιλοξενεί» το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Η Telegraph επισημαίνει πως το νησί φιλοξενεί περισσότερες από 300 εκκλησίες και η παραλία Λιβάδι Γεράνου αξίζει μια επίσκεψη.

Πάτμος

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα ξεχωρίζει την σχετικά άγνωστη -όπως αναφέρει- σε πολλούς Κάρπαθο, τονίζοντας πως πρέπει να επισκεφθεί κανείς το παραδοσιακό χωριό Όλυμπος, το οποίο είναι γεμάτο παραδοσιακούς ανεμόμυλους και εκκλησίες και χτίστηκε ως φρούριο ενάντια στους πειρατές. Όσο για τους λάτρεις της κολύμβησης, ξεχωρίζει την παραλία Αχάτα στα ανατολικά του νησιού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)