Νύχτα “τρόμου” στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή

Νύχτα “τρόμου” στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή

Νύχτα “τρόμου” στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1624 ΦΟΡΕΣ

Πήρε φωτιά μια από τις μηχανές παραγωγής ρεύματος

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σορωνή, από φωτιά που ξέσπασε σε μια από τις μηχανές παραγωγής.

Στο σημείο μετέβησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα και 15 τουλάχιστον πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για μιάμιση τουλάχιστον ώρα, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί και στις υπόλοιπες μηχανές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", όλα ξεκίνησαν από βλάβη που σημειώθηκε στα φίλτρα μαζούτ της μηχανής Νο 4, δυναμικότητας 18 μεγαβάτ.
Κάτω απο συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, έσπασε σωλήνας μεταφοράς πετρελαίου, με αποτέλεσμα το μαζούτ, να εκτιναχθεί σε τμήμα της μηχανής και αυτό να αρπάξει αμέσως φωτιά.

Ευτυχώς το προσωπικό αντέδρασε ψύχραιμα, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας απο τη ΔΕΗ και ειδοποιήθηκε αμέσως η πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, η οποία έσπευσε στο σημείο πολύ γρήγορα και κατάφερε να θέσει υπο έλεγχο τη φωτιά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Ρόδου (κέντρο της πόλης, Παλιά Πόλη κ.λπ.), οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν σταδιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, σε ολόκληρο το νησί, βρισκόταν σε επιφυλακή από τα ξημερώματα, ενώ την απώλεια της ενεργειακής ισχύος που εκ των πραγμάτων έχει προκύψει, καλύπτει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, με δύο μηχανές που τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
«Πυρκαγιά περιορισμένης έκτασης εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 01.08.2018 σε Μονάδα του ΑΗΣ Ρόδου. Συγκεκριμένα, στις 02:00 προκλήθηκε στα περιστρεφόμενα φίλτρα καθαρισμού καυσίμου της Μονάδας Diesel Νο4 διαρροή μαζούτ, το οποίο στη συνέχεια ανεφλέγη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα πυρανίχνευσης του Σταθμού, ενώ με την έγκαιρη κινητοποίηση του προσωπικού απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς στις υπόλοιπες μηχανές, οι οποίες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Η φωτιά έσβησε μετά και την αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα μικρής διάρκειας (ολιγόλεπτες) διακοπές ηλεκτροδότησης σε τμήμα του δικτύου της Ρόδου. Έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που εντοπίζονται στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση στην πλευρά της Χαμηλής Τάσης, των 3 μονάδων (Pielstick), με στόχο την επαναλειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν. Σε ό,τι αφορά στην ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού αυτή διασφαλίζεται με τη λειτουργία των λοιπών Μονάδων του Σταθμού, των Η/Ζ που εγκαταστάθηκαν τον Μάιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και των δύο Μονάδων του νέου ΘΗΣ Ν. Ρόδου.»

Διαβάστε ακόμη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε τον Βασίλη Γραμμένο (Εικόνες)

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού.

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα