Στη Βουλή το θέμα με τις κεραίες στην Πάτμο

Στη Βουλή το θέμα με τις κεραίες στην Πάτμο

Στη Βουλή το θέμα με τις κεραίες στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης, ζητώντας να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας της «COSMOTE», οι οποίες λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χώρας Πάτμου μαζί με κατοίκους της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζονται για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, οι οποίες λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από το Νηπιαγωγείο, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Χώρας, ανησυχώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία των παιδιών τους αλλά και γενικότερα των κατοίκων.

Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η λειτουργία των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας παρότι η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), από τις 15/12/2017, με επιστολή της ενημέρωνε όλους τους εμπλεκόμενους (παραλήπτης: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χώρας και κοινοποίηση στους: εταιρεία COSMOTE AE, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Πολεοδομία Καλύμνου και τη ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΝ), ότι ανακαλείται η υπ' αριθμ. 53985/Β/1272/99/17-5-2000 απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με την οποία χορηγήθηκε στην εταιρεία COSMOTE Άδεια Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη θέση Χώρα Α/Τ (1406234).

Παρότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές για την ανάκληση της συγκεκριμένης άδειας, που παρανόμως χορηγήθηκε στην Cosmote, μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την απομάκρυνση των κεραιών. Είναι τραγική η καθυστέρηση που επιδεικνύεται και αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της Δημοτικής Αρχής που επιτρέπουν την ασυδοσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Η τοποθέτηση κεραιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, επιβεβαιώνει ότι μοναδικό κριτήριο των εταιρειών είναι η επέκταση των δικτύων τους με στόχο περισσότερα κέρδη και τα θεσμικά όργανα του κράτους συνδράμουν τη δράση τους παραγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις αγωνίες των κατοίκων για την προστασία των παιδιών τους.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των γονέων, του Συλλόγου Γονέων, των κατοίκων της περιοχής που ζητούν την άμεση απομάκρυνση των κεραιών για να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών τους, αλλά και των άλλων κατοίκων της περιοχής.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Γιατί μέχρι σήμερα η εταιρεία Cosmote δεν έχει απομακρύνει τις κεραίες από τη στιγμή που έχει γίνει ανάκληση της αρχικής αδειοδότησης;

Γιατί παρατηρείται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση και μέχρι σήμερα η Πολεοδομία Καλύμνου ή ο Δήμος Πάτμου ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση της παράνομα εγκατεστημένης κεραίας στη Χώρα;

Τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την κατεδάφιση και οριστική απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote, που λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου, καθώς και για να μην παρατηρηθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό προκειμένου να προστατευτούν παιδιά και ενήλικες από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία»;

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»