Ελεύθερος με όρους για τα δύο δενδρύλλια χασίς

Ελεύθερος με όρους για τα δύο δενδρύλλια χασίς

Ελεύθερος με όρους για τα δύο δενδρύλλια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 24χρονος που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ποσότητα χασίς και δύο δενδρύλλια κάνναβης.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 24χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων, και χθες το μεσημέρι βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Ιωάννη Κοκκινογένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πως τις ποσότητες τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο ίδιος είπε πως όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν του συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τα προβλήματα υγείας που ακολούθησαν στάθηκαν η αιτία να ξεκινήσει η εξάρτησή του αυτή από την κάνναβη, κάτι για το οποίο δεν κατάφερε με δικές του δυνάμεις να αλλάξει.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη του 24χρονου έγινε στις 3 Αυγούστου 2018 μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν σε χωριό της Νότιας Ρόδου. Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μία ζυγαριά ακριβείας. Στη συνέχεια ο 24χρονος είπε στους αστυνομικούς για τα ναρκωτικά που είχε σπίτι του και ακολούθησε έρευνα εκεί, κατά την οποία βρέθηκαν 168 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο δενδρύλλια ύψους 92 και 144 εκατοστών τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και μαζί με υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 24χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε δηλώσει ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών