Στις 25 Αυγούστου η γιορτή γιαπρακιού

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου “Το Σπήλαιο”  την τοπική κοινότητα Σαλάκου, o  ΔΟΠΑΡ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, διοργανώνεται  «11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου “Το Σπήλαιο” με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, μετά από δέκα  χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν ώστε,  «Η Γιορτή Γιαπρακιού», να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης  και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Ροδίτικη Γαστρονομία στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά πλέον και στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου  2018 οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι. Για ακόμα μια φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.  

Το Σάββατο 25 Αυγούστου  στο πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου στις 20:30  θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους συλλόγους, Ταξιάρχου Λάρδου και Θεσσαλών Ρόδου.

Τους ντόπιους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει  η Χριστίνα Κόζα  και στο βιολί θα είναι  ο Νεκτάριος Κωσταντάκης. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια, τα οποία θα προσφερθούν δωρεάν.