Σήμερα η Ελλάδα δεν βγαίνει από το μνημόνιο Τσίπρα

Γράφει ο
Κοσμάς Σφυρίου

 

Πριν τέσσερις μήνες (ακριβώς) είχα δημοσιεύσει τεκμηριωμένο άρθρο, με τίτλο : «τον προσεχή Αύγουστο δεν τελειώνει το μνημόνιο, τελειώνει η δανειακή σύμβαση».

Σήμερα, για όλους τους σκεπτόμενους έλληνες πολίτες, που δεν εθελοτυφλούν, η εικόνα είναι πολύ καθαρή, αρκεί να σκεφθούν τι είναι μνημόνιο. Και επειδή την έννοια των μνημονίων την έζησαν «στο πετσί τους» - δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται πολύ σκληρά - μετά τον πλήρη «εκτροχιασμό» των δημοσίων οικονομικών της χώρας μας, που προκάλεσε η διακυβέρνηση Καραμανλή - Ν.Δ, κατά την περίοδο 2004-2009 -όλοι και όλες έχουν εμπεδώσει, ότι μνημόνιο είναι, κυρίως, τα οικονομικά μέτρα

* που περικόπτουν εισοδήματα (συντάξεις, μισθούς, μεροκάματα),
• που επιβάλλουν πρόσθετη φορολογία,
• που καθιερώνουν συχνούς, ασφυκτικούς ελέγχους από εκπροσώπους δανειστών,
• που βάζουν υπερβολικούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων & μεταρρυθμίσεις.
Σήμερα λοιπόν, που λήγει (ημερολογιακά) η δανειακή σύμβαση του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα (για το δάνειο των 86 δις ευρώ), γεννάται αβίαστα το ερώτημα:
• από αύριο και μετά, θα εφαρμόζονται, - «στις πλάτες ελλήνων και ελληνίδων» -κάποια από τα οικονομικά μέτρα που προανέφερα; *Ναι θα εφαρμόζονται όλα αυτά !!!... Απαντούν οι διατάξεις νόμου, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και η πλειοψηφία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α & των ΑΝ.ΕΛ, πριν μερικές εβδομάδες !

Οι οποίες προβλέπουν:
- από την 1η /1ου/2019 μείωση συντάξεων κατά μ.ο 18 %,
- από 1η/1ου/2020 αύξηση της φορολογίας όλων, αλλά κυρίως των μικρομεσαίων, λόγω μείωσης του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ,
- συνέχιση της εποπτείας των δανειστών, με ελέγχους «τρόϊκας» («θεσμών»), κάθε τρεις μήνες !
-συνέχιση του υπερβολικόυ & αντιαναπτυξιακού στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του Α.Ε.Π (που πιάνεται με υπερφορολόγηση) μέχρι το τέλος του 2022, κ.λ.π.
• Άρα, τι συμπέρασμα βγάζει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης, που δεν εθελοτυφλεί;

Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες βγαίνουν από το 3ο μνημόνιο ; Το μνημόνιο τελειώνει;
Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, επί μήνες, προσπαθούν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» παραποιώντας τη λήξη της τριετούς δανειακής σύμβασης, βαπτίζοντας την «καθαρή έξοδο από το μνημόνιο» !
Άραγε, αυτό το νέο «δόλωμα», πόσοι και ποιοί θα το «τσιμπήσουν»; Εγώ πιστεύω, πολύ λίγοι, γιατί τα «νερά είναι καθαρά», βλέπουν.

Όμως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέποντας, ότι «θολώνει την δήθεν μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης (κατά τον υπουργό Πολάκη, την θόλωσαν και οι 96 νεκροί στην Ανατ.Αττική) η (ψηφισμένη) περικοπή των συντάξεων, μετά από λίγες εβδομάδες έδωσε εντολή σε υπουργούς του, να προπαγανδίζουν, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναβάλει τη μείωση των συντάξεων (άλλο προεκλογικό δόλωμα για όσους τσιμπήσουν)

Λες και μια ολιγόμηνη αναβολή (μέχρι να γίνουν οι εκλογές) σώζει τους συνταξιούχους..
Αλλά, ακόμη κι αυτό το προπαγανδιστικό «δόλωμα» της κυβέρνησης, αποδεικνύει (αν
έχει σοβαρή βάση), ότι και από αύριο - μετά τις 21 Αυγούστου 2018 - υπάρχουν μνημονιακοί όροι, που η κυβέρνηση λέει, ότι θέλει να αναβάλει την εφαρμογή τους.
• Άρα, θα υπάρχει μνημόνιο μέχρι και το 2022 (ήδη πολλοί το ονόμασαν 4ο μνημόνιο Τσίπρα).
• Άρα, σήμερα δεν γίνεται έξοδος από το μνημόνιο και μάλιστα «καθαρή έξοδος» !