Η Greenpeace χαιρετίζει το μορατόριουμ της Ινδονησίας για την αποψίλωση

Η Greenpeace χαιρετίζει το μορατόριουμ της Ινδονησίας για την αποψίλωση

Η Greenpeace χαιρετίζει το μορατόριουμ της Ινδονησίας για την αποψίλωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Η οικολογική οργάνωση Greenpeace εξέφρασε ικανοποίηση μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ινδονησίας ότι θα εφαρμόσει διετές μορατόριουμ στις άδειες που επιτρέπουν αποψίλωση δασικών εκτάσεων, ζητώντας παράλληλα από τη Τζακάρτα να αναθεωρήσει επίσης τις

Η οικολογική οργάνωση Greenpeace εξέφρασε ικανοποίηση μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ινδονησίας ότι θα εφαρμόσει διετές μορατόριουμ στις άδειες που επιτρέπουν αποψίλωση δασικών εκτάσεων, ζητώντας παράλληλα από τη Τζακάρτα να αναθεωρήσει επίσης τις άδειες που έχει ήδη εκχωρήσει για την αποδάσωση.

"Χαιρετίζουμε τη συνεργασία ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Νορβηγία και την ανακοίνωση του διετούς μορατόριουμ", είπε ο Τζόκο Αρίφ, αρμόδιος για τις δασικές εκτάσεις της Greenpeace στη νοτιοανατολική Ασία.

Η οικολογική οργάνωση έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατά της αποδάσωσης στην Ινδονησία που διαθέτει μαζί τη Βραζιλία, ένα από τα μεγαλύτερα τροπικά δάση στον κόσμο αλλά που καταγράφει επίσης από τα υψηλότερα ποσοστά αποψίλωσης, κυρίως στα νησιά Σουμάτρα και Μπόρνεο.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουντχογιόνο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη στο Όσλο ένα διετές μορατόριουμ στη διάρκεια του οποίου θα σταματήσει η μετατροπή των βάλτων και των δασών" σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στο συνέδριο που διεξήχθη για τα δάση και το κλίμα.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Νορβηγία. Το Όσλο θα δώσει έως ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την προστασία των δασών της Ινδονησίας.

Ωστόσο σύμφωνα με την οικολογική οργάνωση, "για τη δραστική καταπολέμηση της αποψίλωσης, η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει όλες τις νυν συμφωνίες που επιτρέπουν σε ορισμένες εταιρίες να αποψιλώνουν εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί δασικές.

Οι ΜΚΟ ζητούν επίσης από τις αρχές δραστικότερη καταπολέμηση της παράνομης αποδάσωσης που αντιπροσωπεύει ποσοστό 40% έως 55% της κομμένης ξυλείας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΜΚΟ Rainforest Action Network (RAN).

Σύμφωνα με τη διακυβερνητική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση ευθύνεται για το 17% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δηλαδή ποσοστό υψηλότερο των ρυπογόνων εκπομπών από τον τομέα των μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης