Απολογήθηκαν τέσσερις ακόμη με πλαστά πτυχία

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες άλλα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ότι είχαν προσληφθεί ως δημοτικοί αστυνόμοι χρησιμοποιώντας πλαστά πτυχία, ενώ αύριο για την ίδια υπόθεση θα κληθεί να απολογηθεί πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, χθες έδωσαν συμπληρωματική απολογία τρία άτομα, τα οποία είχαν δώσει εξηγήσεις το προηγούμενο διάστημα για την κατηγορία της πλαστογραφίας και είχαν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος τους ωστόσο ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της απάτης με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και έτσι χθες κλήθηκαν εκ νέου να απολογηθούν.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, απολογήθηκε και για τις δύο κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους (για τους τρεις διατηρήθηκαν οι όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την πρώτη απολογία τους).

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο την πόρτα της ανακρίτριας πρόκειται να περάσει πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση.

Σε βάρος της πρώην υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος ΟΤΑ κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η πρώην υπάλληλος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς το επίμαχο διάστημα φέρεται να συμμετείχε ως διοικητική υπάλληλος στις διαδικασίες του διαγωνισμού που έγιναν για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα έξι (66) συνολικά θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ βαθμού του Νομού Δωδεκανήσου με αντικειμενικά κριτήρια για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.