Μια συναυλία με τα επίσημα και τα τζην

Υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λέρου AIAL οργανώνει ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαέστρου  Serena Marotti.

Η Τουρνέ αποτελείται από επτά συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε επτά περιοχές της Ελλάδας (Καβάλα, Λειψοί, Λέρος, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά) από 30 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018,  στο πλαίσιο του Δικτύου Ιταλο-Ελληνικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, που συντονίζεται από το Γ.Γ. του AIAL.

Η εκδήλωση συμπεριλήφθηκε στο Θερινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιταλία - Ελλάδα 2018, που προωθήθηκε από την Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών σε συνεννόηση με θεσμικούς φορείς της Ελλάδας, Ιδρύματα, Μουσεία, καθώς και φορείς, παρόντες στην Ελλάδα, που σχετίζονται με την Ιταλία.
Η φετινή συναυλία παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστές άριες που προέρχονται όχι μόνο από το κλασικό ρεπερτόριο της Ιταλικής λυρικής αλλά και λαϊκής μουσικής.

Η πιανίστας Serena Marotti είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης, και η νεαρή Carlotta Malquori είναι βιρτουόζος βιολίστρια και ανέλαβε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γερμανία με σπουδαία ονόματα στο διεθνές συμφωνικό ρεπερτόριο.
Η σοπράνο Margherita Pace και ο τενόρος Luigi Petroni έχουν εμφανιστεί στα κύρια θέατρα της Ιταλίας και στο εξωτερικό, καθώς και σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως εκείνο του Spoleto και είναι και οι δύο καθηγητές φωνητικής.

Η σοπράνο Federica Raja είναι μία από τις καλύτερες υποσχέσεις της ιταλικής όπερας και πρόσφατα έχει εμφανιστεί στο διάσημο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στην Αθήνα.

Από την πρώτη συναυλία το 2011, και οι πέντε καλλιτέχνες ερμήνευσαν με διαφορετικές ορχηστρικές διαμορφώσεις, στη Λέρο καθώς και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, πάντα με μεγάλη επιτυχία λόγω του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου τους.
Στη Λέρο η συναυλία θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκιού, επιμέλεια  του Πολιτιστικού Συλλόγου AIAL με τη συνεργασία του Δήμου Λέρου και την στήριξη της εταιρείας Crystal System.

Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής και του Bel Canto μπορούν να παραλάβουν το ατομικό δωρεάν εισιτήριο, που θα ζητηθεί στην είσοδο, διαθέσιμο στην έδρα του συλλόγου (πίσω από το ΙΚΑ) το Σάββατο1η και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 10-13 πμ και 5-7 μμ, ή κάνοντας κράτηση στα 694 536 9510 // 690 729 5320 // 690 772 7621.