Ετοιμάζεται η 6η γιορτή αμπελιού στις Φάνες

Ετοιμάζεται η 6η γιορτή αμπελιού στις Φάνες

Ετοιμάζεται η 6η γιορτή αμπελιού στις Φάνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών “Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ " μέλος της Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Α.Σ Ακουσίλαος Φανών, σας προσκαλεί στην 6η Γιορτή Αμπελιού Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις Φάνες στο παλιό εργοστάσιο της C.A.I.R. - Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς.

Η Γιορτή πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ, τον Ελαιουργικό και Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου " Η ΕΝΩΣΗ ",την CAIR, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φανών.

Μια γιορτή, που συνδυάζει, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και πρωτογενή τομέα. Μια γιορτή γεμάτη αρώματα με το άρωμα του μούστου να σε μεθάει γλυκά... Μέσα έναν χώρο σημείο αναφοράς της αμπελουργικής και τοπικής μας κληρονομιάς.

Κατά την διάρκεια των διήμερων, θα πλαισιώσουν την Γιορτή χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλογών, γευσιγνωσία κρασιών και wine bar με εκλεκτά κρασιά της CAIR, πατητήρι για τους επισκέπτες, παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, δραστηριότητες για τα παιδιά από τις 19:00, αναπαράσταση του πατήματος σταφυλιών και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα με ώρα έναρξης 20:30.

Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με πολλά παραδοσιακά προϊόντα κυρίως γλυκό σταφυλιού, ζυμωτό ψωμί και σταφιδόψωμα στο ξυλόφρουνο, παραδοσιακές τηγανίτες, και γενικότερα εδέσματα με βάση το αμπέλι, όλα παρασκευασμένα από τους εθελοντές του Συλλόγου μας.

Θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα (σταφύλι, μουσταλευριά, γλυκίσματα, κι άλλα πολλά) και άφθονο ντόπιο κρασί.

Γιορτή αμπελιού

8 και 9 Σεπτεμβρίου

Ώρα 19:00

Φάνες

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!