Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη

Καθήκοντα Πρύτανη ανέλαβε  χθες το μεσημέρι η Χρυσή Βιτσιλάκη που αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρύτανη από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι και σήμερα.

Η κ. Βιτσιλάκη είναι απόφοιτη Κοινωνιολογίας από το Trinity College, Hartford στο Κονέκτικατ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago στο Ιλινόις.

Η κ. Βιτσιλάκη είναι καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τέως Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τέως Κοσμητόρας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου.

Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων παρέστη και η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου που επεσήμανε τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου και την αναγκαιότητα για πρωτοβουλίες και δράσεις  κοινωνικής προσφοράς σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κυρίαρχος ρόλος της επιστήμης είναι η υπηρέτηση του πολίτη».

ΣΥΓΧΑΡΗΤHΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ
Συγχαρητήρια επιστολή στηνκ. Βιτσιλάκη, απέστειλε ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φ. Χατζηδιάκος. Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
«Αξιότιμη κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, 
Επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας, ως Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σας απευθύνουμε εγκαρδίως τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια. Η αναγνώριση στο πρόσωπό σας της ύψιστης αυτής τιμής αποτελεί μία κατάκτηση. Μία κατάκτηση, αλλά και μία απόδειξη της πολύπλευρης γνώσης σας, της ακαδημαϊκής σας εμπειρίας και εξωστρέφειας και της δημοκρατικής σας συνείδησης. 
Σας ευχόμαστε και πάλι η θητεία σας να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την  πνευματική, επιστημονική, πολιτική και ηθική ωρίμανση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των πεδίων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. 
Ως Δημοτική Αρχή, προσβλέπουμε σε μια ακόμη καλύτερη, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προς όφελος τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και της τοπικής μας κοινωνίας.                 
Με βαθύτατη εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ».