Εισέπραττε τις συντάξεις της μητέρας και της θείας του

Τις συντάξεις της μητέρας και της θείας του, οι οποίες είχαν πεθάνει κατηγορείται ότι εισέπραττε 41χρονος ο οποίος στο τέλος του μήνα θα λογοδοτήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με το οποίο ο 41χρονος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατηγορία για την οποία δικάστηκε τον Νοέμβριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του κατηγορούμενου, συνταξιούχος του ΙΚΑ, είχε αποβιώσει τον Μάη του 2001 όμως ο 41χρονος παρέλειψε να ενημερώσει σχετικά τον Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως όφειλε προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση της σύνταξης της.

Αντίθετα από τον Ιούλιο του 2001 έως και τον Μάιο του 2008 ο 41χρονος συνέχιζε να εισπράττει την σύνταξη της μητέρας του, μέσω του λογαριασμού τραπέζης στον οποίο ήταν συνδικαιούχος μαζί με τον πατέρα του.  Με τον τρόπο αυτό ο 41χρονος κατηγορείται ότι ζημίωσε τον ασφαλιστικό Οργανισμό με ποσό 57.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους).

Ο ίδιος κατηγορείται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου 2007 έως και το τέλος Μαρτίου του ίδιου έτους εισέπραττε παράνομα την σύνταξη γήρατος της θείας του η οποία είχε πεθάνει τον Νοέμβριο του 2006, με αποτέλεσμα να ζημιώσει τον Ασφαλιστικό φορέα με ποσό 6.170 ευρώ!
Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο  Δωδεκανήσου στις 24 Σεπτεμβρίου.