Ρόδος: Προσφυγή κατά ασφαλιστή, υπαλλήλων και δύο τραπεζών

Ρόδος: Προσφυγή κατά ασφαλιστή, υπαλλήλων και δύο τραπεζών

Ρόδος: Προσφυγή κατά ασφαλιστή, υπαλλήλων και δύο τραπεζών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1314 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκε έφεση σε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου

Στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (τακτική διαδικασία) προσέφυγε συμπολίτισσά μας κατά του πρώην ασφαλιστικού της συμβούλου, της εταιρείας που εκπροσωπούσε εκείνος, τραπεζικών υπαλλήλων αλλά και δύο τραπεζών, ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Η συμπολίτισσά μας άσκησε έφεση κατά της απόφασης που έχει εκδώσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, το οποίος και της επιδίκασε για την υπόθεση αυτή το ποσό των 580.000 ευρώ, κάνοντας δεκτά εν μέρει «τα αγωγικά της αιτήματα περί αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησής της».

Επίσης το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την απόφασή του αυτή, καταλογίζει συνυπαιτιότητα στη συμπολίτισσά μας σε ποσοστό 30% (διότι εμπιστεύθηκε και πίστεψε τον ασφαλιστή) και αναγνωρίζει ότι πρέπει να της καταβληθεί ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 580.000 ευρώ από τους οχτώ εμπλεκόμενους (τράπεζες, υπαλλήλους, τον ασφαλιστή, και την εταιρεία που εκπροσωπούσε).

Ωστόσο η συμπολίτισσά μας μη θεωρώντας ότι φέρει η ίδια συνυπαιτιότητα, προσέφυγε διά των δικηγόρων της κ.κ. Κώστα Κυπραίου και Γιώργου Κυπραίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (τακτική διαδικασία), ζητώντας να αναγνωριστεί εξ ολοκλήρου η αγωγή που έχει καταθέσει τον Ιούλιο του 2015.

Πρόκειται για μία από τις υποθέσεις, σε αστικό επίπεδο, που εκκρεμούν για τον 48χρονο ασφαλιστή, ο οποίος ποινικά έχει κριθεί ένοχος για αυτή σε πρώτο βαθμό και εκκρεμεί η έφεση, η οποία θα εκδικαστεί τον Γενάρη του 2019.

Πέραν του αστικού μέρους, στο ποινικό της, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη μετά την άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούσαν τις κατηγορίες: της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, ενώ το συνολικό ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος και τη συνολική ζημία να υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2001 ο 48χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος πλαστογράφησε την υπογραφή συμπολίτισσάς μας, την οποία και έβαλε για λογαριασμό της σε ένταλμα πληρωμής ύψους 9.134 ευρώ και στην συνέχεια το προσκόμισε σε υποκατάστημα τράπεζας και εισέπραξε το ποσό αυτό.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι και στις 18 Ιανουαρίου 2002 έκανε το ίδιο σε δεύτερο ένταλμα πληρωμής βάζοντας την ίδια υπογραφή συμπολίτισσάς μας και καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει το ποσό των 29.347 ευρώ. Αλλά και στις 8 Ιουλίου 2008 ο 48χρονος ασφαλιστής υπέγραψε αντί της συμπολίτισσάς μας γραμμάτιο είσπραξης τράπεζας υπέρ της ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία εργαζόταν, ποσού 11.345 ευρώ, το οποίο και στη συνέχεια κατέθεσε στο λογαριασμό της εταιρείας του. Δηλαδή η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 49.826 ευρώ.

Ο ασφαλιστής κατηγορείται και για υπεξαίρεση, και ειδικότερα ότι το χρονικό διάστημα από το 1996 έως το 2008 ως ασφαλιστικός σύμβουλος υπεξαίρεσε από τους λογαριασμούς της συμπολίτισσάς μας συνολικά το ποσό των 345.430 ευρώ, ενώ ο 44χρονος ταμίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Ο 48χρονος τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες αυτές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών για κάθε πράξη, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 10 έτη με αποτέλεσμα να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο διά των συνηγόρων του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ασημάκη Ασημακόπουλου υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία εξετάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή (3-2) με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Συνήγοροι στην υπόθεση ήταν οι κ.κ. Κώστας Κυπραίος, Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιώργος Κυπραίος, Γιώργος Μαυρομάτης, Γιώργος Λαμπαδάκης και Φώτης Κωστόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων