Ρόδος:  "Πλημμύρισε" με... πετρέλαιο η οδός Στέλιου Κωτιάδη

Με πετρέλαιο πλημμύρισε χθες ένα μεγάλο μέρος της οδού Στέλιου Κωτιάδη στην πόλη της Ρόδου, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα και το οποίο είχε ξεκινήσει λίγα λεπτά πριν από το πρατήριο υγρών καυσίμων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, παρουσίασε διαρροή (πιθανόν από τις μάνικες ή από ανοιχτή βάνα) με αποτέλεσμα να γεμίσει ο δρόμος πετρέλαια!

Μέχρι οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί να ειδοποιήσουν τον οδηγό του βυτιοφόρου και να το ακινητοποιήσει, είχαν χυθεί στο δρόμο δεκάδες λίτρα πετρελαίου γεγονός που μετέτρεψε τον δρόμο σε εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι της περιοχής κι επιχειρηματίες που ήταν μπροστά στο συμβάν, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού τα αυτοκίνητα έκαναν.... πατινάζ στον δρόμο και δεν μπορούσαν να ανέβουν την ανηφόρα, ενώ αντίστοιχα μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Επιπλέον οι κάτοικοι ανησύχησαν καθώς υπήρχε και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ο Δήμος και η Τροχαία. Στο σημείο έφθασαν λίγο αργότερα δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διέκοψαν την κυκλοφορία και έριξαν στο δρόμο πριονίδι προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο τους παραπάνω κινδύνους.

Ευτύχημα θεωρείται πάντως το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο καθώς η κίνηση των οχημάτων ήταν εξαιρετικά πυκνή εκείνη την ώρα.