Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στο δάσος της Κυμισάλας

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στο δάσος της Κυμισάλας

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στο δάσος της Κυμισάλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8258 ΦΟΡΕΣ

Δεύτερη εστία ξέσπασε στην Απολακκιά

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο δάσος της Κυμισάλας, κοντά στον Μονόλιθο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού είναι μεγάλη, καθώς απειλείται να καταστραφεί ολοσχερώς ένα από τα τελευταία "παρθένα" δάση της Ρόδου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς και εθελοντές, ενώ ήδη έχει απογειωθεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί μας, για να πραγματοποιήσει ρίψεις από αέρος.

Ώρα 13:30

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο δάσος της Κυμισάλας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως την πλήρη κατάσβεσή της, αλλά και για το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων.

Λάθος συναγερμός για τηντην Απολακκιά

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση που υπήρξε και για δεύτερη εστία φωτιάς κοντά στο φράγμα της Απολακκιάς, επρόκειτο τελικά για λάθος συναγερμό. Πιθανότατα λόγω των καπνών από την φωτιά κοντά στον Μονόλιθο, κάποιος πολίτης θεώρησε ότι υπήρχε και στο συγκεκριμένο σημείο εστία πυρκαγιάς και κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε μιλώντας πριν από λίγο στη "Ροδιακή" ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας "στείλαμε άμεσα όχημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο σημείο, αλλά ευτυχώς όπως διασπιτώθηκε δεν υπήρχε καμία εστία φωτιάς στην περιοχή του φράγματος Απολακκιάς".


Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου