Ασφαλιστικές δικλείδες για τους ενοικιαστές της Νέας Αγοράς

Εν αναμονή της προαναγγελθείσας από το Δήμο Ρόδου προκήρυξης για την εκμίσθωση του εμπορικού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς σε πλειοδότη επενδυτή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Νικόλαος Τσούλλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς. Σκοπός της συνάντησης η εκτενέστερη ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που απασχολούν την Ένωση των Καταστηματαρχών, τα οποία απορρέουν από τη γενικότερη οικονομική συγκυρία, την εικόνα εγκατάλειψης του εμπορικού συγκροτήματος με περισσότερα από 50 καταστήματα να παραμένουν κλειστά, τη μείωση της επισκεψιμότητας και της εμπορικής κίνησης και κυρίως από την αβεβαιότητα που νιώθουν οι εναπομείναντες ενοικιαστές εξαιτίας της λήξης των μισθωτηρίων συμβολαίων στο τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νίκος Τσούλλος και τα μέλη του Δ.Σ., κατανοώντας πλήρως την κατάσταση και συνυπολογίζοντας τα διαχρονικά λάθη των εκάστοτε δημοτικών αρχών σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση της Νέας Αγοράς, στηρίζουν τους 60 καταστηματάρχες που παραμένουν στο συγκρότημα, καταφέρνοντας παρά τις αντίξοες συνθήκες να είναι απόλυτα τυπικοί απέναντι στο Δήμο Ρόδου μη οφείλοντας ούτε ένα Ευρώ (βλ. τις πρόσφατες δηλώσεις του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τη δημοτική ακίνητη περιουσία, Δήμου Μουτάφη.

«Ζητούμε από το Δήμαρχο Ρόδου και το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη καλής θέλησης και επιβράβευσης, να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις αυτές. Ζητούμε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε  στο πλαίσιο πάντα του νόμου να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη για την εκμίσθωση της Νέας Αγοράς ειδικοί όροι που θα εξασφαλίζουν ένα καθεστώς προτίμησης στους συνεπείς αυτούς μισθωτές.

Πιστεύουμε ότι με καλή πρόθεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα εφαρμοστεί η καλύτερη δυνατή λύση. Μία τέτοια λύση την αξίζει αρχικά το ίδιο το ιστορικό μνημείο της Νέας Αγοράς, την αξίζουν οι ενοικιαστές και όλη η τοπική κοινωνία της Ρόδου!», δήλωσε η Ομοσπονδία.