Αφαιρείται η μοναδική γαλάζια σημαία στην πόλη της Ρόδου

Αφαιρείται η μοναδική γαλάζια σημαία που είχε απονεμηθεί σε παραλία της πόλης της Ρόδου!

Πρόκειται για την παραλία που βρίσκεται ανατολικά του Ενυδρείου, η οποία ήταν η μόνη από τις παραλίες της Ρόδου που είχε αυτή τη διάκριση (συνολικά στο νησί της Ρόδου έχουν επιβραβευτεί με γαλάζιες σημαίες 35 παραλίες).

Όπως έγινε γνωστό με χθεσινή ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος για τις γαλάζιες σημαίες, αφαιρούνται 8 σημαίες από διάφορες παραλίες της χώρας, μεταξύ των οποίων αυτή της Ρόδου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:
Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος, τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του Προγράμματος αποφάσισαν κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού”.

Η εξέλιξη δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το πρεστίζ του νησιού και ειδικά της πόλης, και προφανώς θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους του δήμου.
Ηδη από χθες η είδηση για την αφαίρεση των 8 γαλάζιων σημαιών (μεταξύ των οποίων και αυτή της Ρόδου) κυκλοφόρησε ευρέως, ακόμα και σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.