Και ο Γιώργος Βασιλάκης στο Historica

Ο Γιώργος Βασιλάκης σε ηλικία 67 ετών αναμένεται να είναι ένας από τους φιλοξενούμενους της Historica. Έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία με τον Παράδεισο Αμαρουσίου και την Εθνική μας ομάδα. Ο ίδιος μιλάει για την ποδηλασία και φυσικά την Historica, που θα γίνει στη Ρόδο από 12 έως 14 Οκτωβρίου.

1) Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία
«Η αλήθεια είναι ότι μου έχει μείνει μεγάλη πίκρα, διότι η ποδηλασία θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα. Είναι αυτό που λένε κάθε πέρσι και… καλύτερα. Στα θετικά τώρα, μου έχουν μείνει όλες αυτές οι φιλίες και οι επιτυχίες. Έχω αναδείξει 16 αθλητές, που έχουν φορέσει τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας. Φυσικά μου έχουν μείνει οι προσωπικές και οι ομαδικές επιτυχίες».

2) Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;
«Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, σταματάω στο 1968. Τότε αν και ήμουν έφηβος, έτρεξα με άντρες και τερμάτισα 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα. Ήμουν 17 ετών και έτρεξα με μεγαλύτερους και σαφώς πιο έμπειρους αθλητές».

3) Αν έχετε τρέξει στη Ρόδο, τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας;
«Φυσικά και οι αναμνήσεις είναι έντονες. Είχα τερματίσει στην 3η θέση στα 4 χιλιόμετρα ατομική χρονομέτρηση. Αν συγκρίνω το τότε με το τώρα, υπάρχει χαοτική διαφορά. Τότε οι Ροδίτες ενθουσιάζονταν και μόνο που έβλεπαν ποδηλάτη, υπήρχε μεγάλη αγάπη. Τώρα αυτό υπάρχει μόνο στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα».

4) Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;
«Καταρχήν τις… σειρές μου. Τους Κούντρα, Μανίκαρο, Βογιατζή, Κρομμύδα, όλους. Είναι μία μοναδική ευκαιρία».

5) Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;
Την έχω γράψει ήδη στη σελίδα… Θα είναι κάτι υπέροχο και πρέπει να παγιωθεί και να γίνει θεσμός και παράδοση. Για να θυμηθούμε εμείς οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι εκείνα τα υπέροχα χρόνια της ποδηλασίας».