Διαμαρτυρία γονέα για το γυμνάσιο Ιαλυσού

Διαμαρτυρία γονέα για το γυμνάσιο Ιαλυσού

Διαμαρτυρία γονέα για το γυμνάσιο Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2742 ΦΟΡΕΣ

Σε καταγγελία για προβλήματα που υπάρχουν στο γυμνάσιο-λύκειο Ιαλυσού προέβη ο κ. Νίκος Ζουραράκης με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και σε κάθε αρμόδιο.

Ο κ. Ζουραράκης στην επιστολή του αναφέρεται στην πρόωρη έναρξη των μαθημάτων και τον καταλογισμό απουσιών, τον αποκλεισμό των μαθητών από τον χώρο του σχολείου και τις επικίνδυνες εισόδους του γυμνασίου.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Με την ιδιότητα του γονέα ενός μαθητή του γυμνασίου Ιαλυσού αλλά και σαν κάτοικος Ιαλυσού και Έλληνας πολίτης, καταγγέλλω τα παρακάτω:
1) Η διεύθυνση του σχολείου τουλάχιστον από πέρυσι δηλαδή κατά το σχολικό έτος 2017-18 αλλά και φέτος 2018-19 ανακοίνωσε και εγγράφως ότι το σχολείο δέχεται προσέλευση μαθητών μέχρι τις 8.10 π.μ. (οκτώ και δέκα λεπτά) και ότι μετά «Η ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ». Πέρυσι κατά το σχολικό έτος 2017-18 πράγματι κλείδωναν με λουκέτο όλες τις πόρτες του προαύλιου και στην ουσία έδιωχναν τα παιδιά που αργούσαν. Φέτος κλειδώνουν την κύρια είσοδο στις 8.10 π.μ. και αφήνουν ξεκλείδωτη αλλά κλειστή την πόρτα από τον χώρο στάθμευσης χωρίς να ενημερώνουν όμως τους μαθητές. Πολλά παιδιά που καθυστερούν δεν το ξέρουν και περιμένουν έξω από την κύρια είσοδο να κτυπήσει το κουδούνι του πρώτου διαλείμματος, κυριολεκτικά μέσα στον δρόμο. Αυτό το θέαμα με δύο παιδιά έξω από την καγκελόπορτα αντίκρισα στις 19-09-2019 παρόντος της προέδρου του συλλόγου γονέων στις 8.40 π.μ στο γυμνάσιο Ιαλυσού, όπου τελικά είπαμε εμείς στα παιδιά ότι η πλαϊνή πόρτα είναι ανοικτή και μπήκαν μέσα.

Όμως το κοινώς διαδεδομένο και παραδεκτό ωράριο που αναφέρεται σε όλα τα ενημερωτικά μέσα είναι για προσέλευση 8.15 π.μ. και έναρξη μαθημάτων στις 8.30 π.μ. Άρα οι μαθητές δεν πρέπει να παίρνουν απουσία αν εμφανιστούν στην αίθουσα μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Αρκετοί όμως καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου βάζουν απουσίες από τις 8.10 π.μ.
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι γονείς όπως κι εμείς μεταφέρουν περισσότερα του ενός παιδιά σε διάφορα σχολεία νομίζω ότι είναι καλό να τηρείται το κοινώς αποδεκτό ωράριο.

2) Η κύρια είσοδος του γυμνασίου είναι ακριβώς μέσα στον δρόμο, δεν διαθέτει κανένα πεζοδρόμιο και κανένα διάζωμα όπως σαφώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό καθιστά επικίνδυνη την είσοδο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Το πρόβλημα επιτείνεται όταν κλείνουν τα παιδιά έξω χωρίς να υπάρχει κάποια διαμόρφωση-διάζωμα της οδού και κάποιος χώρος στάσης για αναμονή.

3) Επίσης, η δευτερεύουσα είσοδος είναι μέσα στο μικρό χώρο στάθμευσης όπου αυτοκίνητα μετακινούνται συχνά, εισέρχονται και εξέρχονται σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο και προφανώς είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για διέλευση μαθητών. Εξυπηρετεί προφανώς μόνο αυτούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

4) Τα παραπάνω καταγγελλόμενα τα εξέθεσα σήμερα κατά την πρωινή προσέλευση στον διευθυντή του σχολείου, αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση προς το παρόν για την επίλυση των θεμάτων.

Με τιμή
Ζουραράκης Νικόλαος
Ρόδος 19 Σεπτεμβρίου 2018»

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B