Radiant: Η θαλαμηγός του Σεΐχη του Ντουμπάι και φέτος στη Ρόδο (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Radiant: Η θαλαμηγός του Σεΐχη του Ντουμπάι και φέτος στη Ρόδο (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Radiant: Η θαλαμηγός του Σεΐχη του Ντουμπάι και φέτος στη Ρόδο (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3352 ΦΟΡΕΣ

Τα βλέμματα των περαστικών μαγνητίζει για μια ακόμη φορά η υπερπολυτελής θαλαμηγός Radiant που βρίσκεται από χθες στο νησί της Ρόδου.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός ιδιοκτησίας του Εμίρη του Ντουμπάι Abdullah Al Futtaim κατέπλευσε χθες στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου με 50 άτομα πλήρωμα και εννέα επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Εμίρη.

Όπως ήταν φυσικό, το πλωτό παλάτι που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα του κόσμου, προκάλεσε τον θαυμασμό ντόπιων και επισκεπτών, αφού είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.


Διαθέτει μεταξύ άλλων δύο πισίνες, γυμναστήριο και σινεμά ενώ φέρει ένα μικρό ταχύπλοο για σύντομες εξορμήσεις, αλλά και ελικόπτερο. Είναι μήκους 110 μέτρων και κατασκευάστηκε το 2009 στο διάσημο ναυπηγείο Lürssen. Είναι σχεδιασμένη από τον Tim Heywood, ενώ εσωτερικά φέρει την υπογραφή του Glenn Pushelberg.

Σημειώνεται ότι κατέπλευσε στη Ρόδο προερχόμενο από το Μαρμαρίς, ενώ στις αρχές του Σεπτεμβρίου βρέθηκε και στη Μύκονο. Το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται στο νησί μας παραμένει ακόμη άγνωστο.

Το Radiant τα τελευταία χρόνια έχει επισκεφτεί αρκετές φορές τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου, ενώ ο Σεΐχης Abdullah Al Futtaim θεωρείται λάτρης της Ελλάδας.


Ο Abdullah al Futtaim σύμφωνα με τη λίστα Forbes είναι ο 703ος πιο πλούσιος επιχειρηματίας στον κόσμο ενώ είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Al Futtaim με έδρα το Ντουμπάι που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και των ακινήτων.

Ο όμιλος αριθμεί πάνω από 200 επιχειρήσεις και απασχολεί περισσότερους από 42.000 ανθρώπους στον κόσμο, ενώ εκπροσωπεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες λιανικής πώλησης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Marks & Spencer, IKEA, ACE, Toys ‘R’ Us, Ladybird, Danier, Intersport and Judith Leiber.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη