Αδελφοποίηση Νοτίου Αιγαίου και νησιωτικής Βραζιλίας

Αδελφοποίηση Νοτίου Αιγαίου και νησιωτικής Βραζιλίας

Αδελφοποίηση Νοτίου Αιγαίου και νησιωτικής Βραζιλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Η Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την νησιωτική περιφέρεια Σάντα Καταρίνα αλλά και των νησιωτικών Δήμων της Βραζιλίας ήτον το αντικείμενο της επίσκεψης του Βραζιλιάνου Πρέσβη στην Μύκονο.

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας κ. Cesario Melantonio Neto, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να επισκεπτεί την Μύκονο και την Δήλο, ώστε να διαπιστώσει από κοντά το ευρύ φάσμα των συνεργασιών τόσο σε Τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Στην ατζέντα της συνάντησης οι φιλικές σχέσεις των δύο Χωρών Ελλάδος και Βραζιλίας αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε Ευρωπαικό και Διεθνές Επίπεδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στην κορυφή της συζήτησης την προοπτική της Αδελφοποίησης των δύο Περιφερειών της Σάντα Καταρίνα και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των νησιωτικών Δήμων της Μυκόνου και της Φλοριανόπολις,β πρωτεύουσας της πολιτείας που μάλιστα έχει ιδρυθεί από Καστελοριζιούς, που έρχεται σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτική της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βραζιλία, μιας και η Σάντα Καταρίνα αποτελεί νησιωτική Περιφέρεια με κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Σάντα Καταρίνα με πληθυσμό 6.3 εκ αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα Τουριστικά κέντρα της Βραζιλίας και πόλο έλξης διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «Οι βασικές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης μεταξύ των λαών μπορεί να εστιαστεί σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η συμμετοχή Θεσμών και πολιτών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μίας διαχρονικής συνεργασίας που θα αδελφοποιήσει τους λαούς των περιοχών μας. Μάλιστα δράσεις και συνεργασίες στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες αλλά και αμοιβαίες συνεργασίες στις κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη των κοινωνιών μέσα από την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και οριοθέτηση κοινών στόχων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το τοπικό κοινοβούλιο της Σάντα Καταρίνα όπου και έθεσε το αίτημα της αδελφοποίησης πριν περίπου 1.5 μήνα, επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα στις 05 Σεπτέμβρη καλεσμένος του Πρέσβη για τον εορτασμό του Brazilian National Day, ενώ προσκάλεσε στην Σίφνο την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο φεστιβάλ γαστρονομίας του Τσελεμεντέ.

Παρών στην συνάντηση και ο Ambassador του Ελληνοαμερικανικου Επιμελητηρίου κ Σκαγιάς ο οποίος δήλωσε ότι « Στόχος μας, ως τοπική κοινωνία, είναι να προσφέρουμε τις προυποθέσεις εκείνες μίας καινούργιας συνεργασίας, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μία νέα αγορά, ανεκμετάλλευτη μέχρι και σήμερα που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές. Ούτως η ή άλλως η Βραζιλία, η ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διαχρονικές σχέσεις φιλίας με την Μύκονο και τις Κυκλάδες».

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη