Σπουδαίες προσωπικότητες στη Ρόδο στο Φόρουμ «διαλόγου των πολιτισμών»

Για 16η χρονιά θα γίνει φέτος στο νησί μας  το φόρουμ της Ρόδου («Διάλογος των Πολιτισμών») στις 5 και 6 Οκτωβρίου, με σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν προσκληθεί και με  κεντρικό θέμα «την Ενίσχυση του διαλόγου για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη».

Το Φόρουμ της Ρόδου του 2018, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα παρέχει μία πλατφόρμα για διακεκριμένους ανθρώπους των επιχειρήσεων, διαμορφωτές πολιτικής και μελετητές για να εμπλακούν σε ένα ευρύ ντιμπέιτ σε αυτά και σε σχετικά θέματα.Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ θα προτείνουν και θα συζητήσουν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και ειδικά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι, αυτά τα δεκαπέντε χρόνια, το Φόρουμ της Ρόδου, που διεξάγεται από το 2002, συγκεντρώνει περίπου 300 με 600 συμμετέχοντες κάθε χρόνια από περισσότερες από 70 χώρες.

Φέτος, ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και να μιλήσουν είναι, εκτός ενός εκ των ιδρυτών του Φόρουμ, του γνωστού σε όλους κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Επίσης, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής από πολλές χώρους του κόσμου.

Αναμένεται να παραστούν:
O πρόεδρος του TOGO, FAURE GNASSINGBÉ,
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ,   EHUT OLMERT και
Η SAMIA NKRUMAH, Πρόεδρος του Παναφρικανού Κέντρου Kwame Nkrumah (KNAC) και πολλοί άλλοι.