Προγραμματιστές της Google  στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου

Προγραμματιστές της Google επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου και ενημέρωσαν τα παιδιά!

Πρόκειται για τους κ.κ. Σεραφείμ Ζανικόλας και Bibiana Cristofol Amat, αμφότεροι επαγγελματίες προγραμματιστές στο Λονδίνο, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου.


Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ) και σε συνεργασία με την κα Ηλιάνα Γιαννούση, εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, ο κ. Σεραφείμ Ζανικόλας, ο οποίος εργάζεται στην Google, με απλό και βιωματικό τρόπο εξήγησε στα παιδιά της Στ΄ τάξης τον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου και των μηχανών αναζήτησης, πώς αναπτύσσονται οι διάφορες εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά και ποιες ειδικότητες εργαζομένων χρειάζονται για την ανάπτυξη ενός λογισμικού.


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους αλλά και να αποσαφηνίσουν όρους που χρησιμοποιούν τόσο στον κόσμο του Διαδικτύου όσο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν αλλά δεν είχαν ξεκάθαρη ιδέα για το τι σημαίνουν.


Το εκπαιδευτικό προσωπικό εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δύο εξαίρετους επαγγελματίες και ευχήθηκε να καταφέρουν σύντομα να μπορέσουν να επισκεφτούν ξανά το σχολείο τους!