Δύο στρατόπεδα της Ρόδου στη λίστα του Υπερταμείου

Δύο στρατόπεδα της Ρόδου στη λίστα του Υπερταμείου

Δύο στρατόπεδα της Ρόδου στη λίστα του Υπερταμείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4043 ΦΟΡΕΣ

Έντονες αντιδράσεις επί του θέματος από όλους τους δήμους

…Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη μεταφορά πάνω από δέκα χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο, όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώ από πλευράς Δήμου Ρόδου αναμένεται να γίνει σχετική…διερεύνηση αφού, μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι παραχωρούνται τα στρατόπεδα 299 (στους Τρεις) και 294 (στις Καλυθιές) που ζητούσε ο Δήμος για κοινωφελείς σκοπούς!

Στα…κάγκελα είναι οι Δήμαρχοι ανά τη χώρα για τη «μεταφορά-ξεπούλημα», όπως τη χαρακτηρίζουν, ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο, τα περισσότερα εκ των οποίων πρέπει να μεταφερθούν στην Αυτοδιοίκηση για κοινωφελείς σκοπούς, και προαναγγέλλουν δυναμικές αντιδράσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.


Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρός της κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος και Γραμματέας της, κ. Γιώργος Πόκκιας.


Χθες το απόγευμα, ως γνωστόν, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. (σ.σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής) της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η οποία και επρόκειτο να εκδώσει σχετικό ψήφισμα αφού οι Δήμαρχοι της περιοχής μας συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους ανά τη χώρα απέναντι σε όσα προωθούνται.


Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το θέμα για το οποίο, πρόσφατα, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής, Δημήτρης Κρεμαστινός ενώ χθες ακολούθησε και ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Στην ουσία, εκείνο που ζητούν να μάθουν από τους Υπουργούς οι εκπρόσωποι του νομού μας είναι σε ποια ακίνητα αντιστοιχούν οι κωδικοί της λίστας, μιας και μόνο…αυτοί υπάρχουν μέχρι στιγμής. Όπως είχε τονίσει, μάλιστα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, τα ακίνητα αυτά θα μπορούσαν να είναι…οτιδήποτε, ακόμα και τα πιο εμβληματικά για κάθε Δήμο.


Μάλιστα, ήδη πληροφορίες που έχουν οι Δήμαρχοι ανά τη χώρα, θέλουν να περιλαμβάνονται στη λίστα από…Δημαρχεία μέχρι παιδικοί σταθμοί, ακόμα και σχολεία(!), δηλαδή ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν οι Δήμοι για κοινωφελείς σκοπούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, όσον αφορά στη Ρόδο, στη λίστα περιλαμβάνεται το στρατόπεδο 299 που, ως γνωστόν, εδώ και αρκετό καιρό το ζητά ο Δήμος από το Υπουργείο Άμυνας-και υπήρχε και σχετική υπόσχεση-προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να περνάει στο Υπερταμείο και το στρατόπεδο 294. Υπάρχουν όμως…υποψίες ότι μπορεί να περιλαμβάνονται και αρκετά “φιλέτα” που διαθέτει το νησί.


Αυτό που φαίνεται να έχει αγανακτήσει ακόμα περισσότερο τους αυτοδιοικητικούς είναι ότι η όλη διαδικασία φαίνεται να γίνεται ερήμην τους και δίχως να τους γνωστοποιείται ποια ακίνητα τελικά μεταφέρονται στο Υπερταμείο.


Έτσι, όπως και στους άλλους Δήμους, και σ’ αυτόν της Ρόδου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα…διερεύνηση για το ποια είναι τα ακίνητα αυτά.

Άλλες αποφάσεις
Αντιδράσεις, όμως, έχει προκαλέσει στους Δημάρχους και η νέα προκήρυξη για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο λόγος είναι ότι αναμένεται να αλλάξουν τα κριτήρια για τις προσλήψεις και έτσι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο πολύτιμο αυτό πρόγραμμα εδώ και τόσα χρόνια, δεν θα μπορέσουν να επαναπροσληφθούν. Σημειώνεται ότι, στο Δήμο της Ρόδου, πρόκειται για περίπου 40 άτομα που εργάζονται τα τελευταία έξι με οκτώ χρόνια.


Ακόμη, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή τους για την πενιχρή χρηματοδότηση των Δήμων που προβλέπεται στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού.


Τέλος, η ΚΕΔΕ εκφράζει τη στήριξή της στους έντεκα δημοτικούς συμβούλους Σαντορίνης που τέθηκαν σε αργία για ένα μήνα, την οποία θεωρεί άδικη για μία υπόθεση που χαρακτηρίζει αστήριχτη και δεν έχει οικονομικό αντικείμενο.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι