Ρόδος: Ξεκίνησε... κολυμπώντας για το Καστελόριζο, ο υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος

Ρόδος: Ξεκίνησε... κολυμπώντας για το Καστελόριζο, ο υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4434 ΦΟΡΕΣ

Γύρω στις 2:00 σήμερα το απόγευμα, ο αθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος, βούτηξε από τη «Γλίστρα» του ΝΟΡ και ξεκίνησε το διήμερο ταξίδι του για να φθάσει κολυμπώντας στο Καστελόριζο!

Ακολουθούμενος από μία τράτα, ένα φουσκωτό (που τον κινηματογραφεί) και, μέχρι κάποιο σημείο, και σκάφος του Λιμενικού, ο υπεραθλητής θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και εκτός από το να καταρρίψει διάφορα ρεκόρ, κολυμπώντας συνεχόμενα επί 48 ώρες, να δοκιμάσει τα όριά του στα όρια της Ελλάδας και της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου!

Στο ΝΟΡ βρέθηκε αρκετός κόσμος για να τον χαιρετίσει και ο ίδιος ξεκίνησε το ταξίδι του βλέποντας την ελληνική σημαία να ανεμίζει και ακούγοντας χειροκροτήματα!..

Η ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου

Εξάλλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για το ίδιο θέμα, αναφέρει τα εξής:

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ρ., την προσπάθεια του να ενώσει την πρωτεύουσα του Νομού Δωδεκανήσου με την Νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης , το Καστελόριζο. Πρόκειται για ένα συμβολικό εγχείρημα που στόχο έχει να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και να δείξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Ο υπεραθλητής, βούτηξε στις 2μ.μ. από την Γλίστρα του ΝΟΡ και ξεκίνησε την προσπάθεια του, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, της μητέρας του Μέντορά του Πέτρου Παρθένη και αρκετών φίλων.

Ο Χρυσικόπουλος θα κολυμπήσει από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο. Θα διανύσει απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών. Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη την ταλαντούχα Δήμητρα Παμπαδήμα (https://vimeo.com/user3729657 ). H ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020. Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελλόριζο.

Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου.

Τον κολυμβητή και το εγχείρημα του παρακολουθούν παραπλέοντα σκάφη.

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα τον συνοδεύει ένα σκάφος με πλήρωμα συνοδείας που θα τον τροφοδοτεί και ακόμη ένα πλωτό μέσο ενώ βέβαια πάνω θα βρίσκονται και οι γιατροί. Επίσης, όλο το «ταξίδι» του προς το Καστελόριζο θα κινηματογραφείται αφού θα είναι μέρος της ταινίας.

Ο Δήμος Ρόδου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια του αθλητή και παρείχε κάθε συνδρομή στον ίδιο και την ομάδα του.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου