Με ρομπότ-κάμερα θα γίνουν  οι έλεγχοι στην Παλιά Πόλη

Από την ερχόμενη Δευτέρα, συνεργείο της ΔΕΥΑΡ, εξοπλισμένο με «ρομποτάκι» κάμερα, θα ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων στη Μεσαιωνική Πόλη για την κατάσταση της απόληξης των αγωγών, με στόχο να εντοπιστούν παραβατικές συμπεριφορές ως προς τη διαχείριση των λυμάτων.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε προχθές η Δημοτική Αρχή, μετά τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με τα λύματα που βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης, δημιουργώντας μία εξαιρετικά άσχημη εικόνα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν ανακοινώσει οι αρμόδιοι, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε μέσα σε δύο ώρες ωστόσο αυτό οφείλεται τόσο στη μη ολοκλήρωση του έργου των υπογείων δικτύων όσο και στην παραβατική συμπεριφορά ορισμένων επαγγελματιών αλλά και στο γεγονός ότι δεν προμηθεύονται λιποσυλλέκτες.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, είχε τονίσει ότι ο έλεγχος είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία αφού πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το «ρομποτάκι» κάμερα για να ελέγξουν τις συνδέσεις. Αυτή, όμως, θα γίνε, γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης να διευθετήσουν άμεσα τις όποιες εκκρεμότητές τους σχετικά με το θέμα.

Τέλος, σήμερα, Πέμπτη, το αποφρακτικό θα βρίσκεται πάλι στο σημείο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ώστε να κάνει εκ νέου έναν έλεγχο και πιθανώς να προβεί και συμπληρωματικό καθαρισμό.