Η Historica ως μέσο ανάδειξης της Ρόδου (βίντεο)

Η Historica ως μέσο ανάδειξης της Ρόδου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Ο συνδυασμός της ποδηλασίας και του αθλητισμού γενικότερα με τη γαστρονομία, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου στο Νεστορίδειο

Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Historica, μιας ποδηλατικής συνάντησης μακριά από ανταγωνισμό κι αγώνες με σκοπό να προβάλλουν το άθλημα και την «πρωτεύουσά» του, όπως ονομαζόταν η Ρόδος τις περασμένες δεκαετίες από κορυφαίους ποδηλάτες.

Για σήμερα λοιπόν είναι στο πρόγραμμα να γίνουν στις 19.00 τα εγκαίνια της έκθεσης στο Νεστορίδειο και αύριο θα διεξαχθεί η ποδηλατική διαδρομή με την παρουσία κορυφαίων βετεράνων που θα βρεθούν στη Ρόδο, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την προσπάθεια αυτή του Ποδηλατικού Ομίλου «Ιβίσκος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, δόθηκε χθες στο Νεστορίδειο η συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές.

Ο Γιώργος Βογιατζής ως μέλος του ΔΣ στον Ιβίσκο, ανέφερε πως η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε από το… τίποτα αλλά με το ενδιαφέρον και το μεράκι όλων όσοι την υποστηρίζουν έγινε πραγματικότητα. Το κυριότερο είναι μέσα απ’ αυτήν να γίνει ένα όλο το κομμάτι της ποδηλασίας και να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους ανθρώπους.


Φέτος, όπως συνέχισε, θα γίνουν οι εκδηλώσεις σχετικές με παράγοντες και αθλητές που ασχολήθηκαν με την ποδηλασία σε υψηλό επίπεδο ως το 1987 και κάθε χρόνο θα πλησιάζουμε στο σήμερα. Σχετικά με την έκθεση, ανέφερε ότι θα υπάρχουν ποδήλατα αγωνιστικά και μη, ενώ έκανε αναφορά σε αρκετά γνωστά ονόματα που θα βρεθούν στη Ρόδο για τη Historica.

Παίρνοντας το παράδειγμα της Ιταλίας όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις, η Ρόδος μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικούς αθλητές για την αναβάθμιση του τουρισμού μέσα από το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και τη γαστρονομία.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Τσοπανάκης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού, Νίκο Νικολή.

Οι τόσο σημαντικές διοργανώσεις με προοπτικές να φτάσουν σ’ ένα πιο υψηλό επίπεδο, είναι, όπως σημείωσε, προτεραιότητα της Περιφέρειας, γι’ αυτό και αποδέχθηκε απευθείας την πρόταση για την ενίσχυση, κάτι το οποίο θα γίνεται και στο μέλλον.


Μέσω του αθλητισμού άλλωστε μπορεί να αναπτυχθεί και ο τουρισμός, ενώ το γεγονός ότι το Νότιο Αιγαίο είναι η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, μπορεί να συμβάλλει θετικά στο να μεγαλώσει περισσότερο η Historica, κατέληξε.

Η Μαρίζα Χατζηλαζάρου ως αντιδήμαρχος Τουρισμού εκπροσώπησε το Δήμο Ρόδου, που θεωρεί τη Historica μια βιωματική εμπειρία σε διαδρομές, γεγονότα και πρόσωπα. Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο απαλλαγμένο από το άγχος της νίκης κι έτσι ο Δήμος Ρόδου από την πλευρά του το υποστηρίζει και δίνει τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (12/10):
(09:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο
(19:00): Εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο
ΣΑΒΒΑΤΟ (13/10):
(11:00-15:00): Historica, η διαδρομή
(17:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο
ΚΥΡΙΑΚΗ (14/10):
(11:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή