«Τα μωρά πιστεύουν στα όμορφα παραμύθια και οι μωροί στα αληθοφανή ψέμματα»

«Τα μωρά πιστεύουν στα όμορφα παραμύθια και οι μωροί στα αληθοφανή ψέμματα»

«Τα μωρά πιστεύουν στα όμορφα παραμύθια και οι μωροί στα αληθοφανή ψέμματα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Δεν δικαιούται κανένας που διαθέτει έστω το μέτρο της κοινής λογικής να δικαιολογείται ή να διαμαρτύρεται ότι επλανήθη από τα ψέματα των πολιτικών και γι’ αυτό τους ψήφισε, και να ζητά συνεχώς εξηγήσεις ή να παραπονιέται για φόρους, εισφορές και άλλες επιβαρύνσεις που απαιτούν από αυτόν οι πολιτικοί για να ολοκληρώσουν το έργο της παραπλάνησης.

Η ιστορία της πατρίδος μας με βάση τη βιβλιογραφία και τα γεγονότα που σημάδεψαν την εξέλιξη της χώρας μας από το 1912 έως το 1960 και αργότερα, σημαδεύεται από πολιτικές προσώπων ή κομμάτων που με βάση ακριβώς τις ψεύτικες υποσχέσεις και στόχο την εξουσία και όχι τη σωτηρία του έθνους, της χώρας και του λαού, καταφέρνουν κάθε φορά να τον παρασέρνουν στην αναρχία, στην πείνα και τη δυστυχία, ανενδοίαστα.

Στο βιβλίο Νικόλαος Πλαστήρας, στα γεγονότα 1900-1945 της ροδιακής βιβλιοθήκης στο εξώφυλλο γράφει:
Το πλανάσθε ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός και ευγενέστερος ανδρισμός. Ένας λαός ούτω μόνο σκεπτόμενος, αποτρέπει τας εκ της πλάνης συμφοράς και ευημερεί. Νικ. Πλαστήρας.

Στο ίδιο βιβλίο “Ιστορικά που διδάσκουν αλλά δεν σωφρονίζουν 7/10/1923 γράφει: “Ας μη νομίσει κανείς, πως όλα ταύτα τα πλήγματα, Μικρασιατική καταστροφή, συμφορά, ξερίζωμα του ελληνικού πληθυσμού από την Ανατολική Θράκη, σφαγιασμός της Ελλάδας απ’ τους ίδιους της τους συμμάχους, επιδρομή ληστρική του Ιταλού Δικτάτορα - που έρχονταν απανωτά το ένα ύστερα από το άλλο, συγκίνησαν καθόλου τα κόμματα για να τα φέρουν στα λογικά τους και να τα βάλουν σε δρόμο Θεού.

Κάθε άλλο. Όλα αυτά σήμερα είναι επίκαιρα. Επειδή ο διεθνής ορίζοντας δεν στέλνει από παντού και για κανένα ευχάριστα, ελπιδοφόρα μηνύματα, επειδή οι γείτονές μας αλλά και οι συνεταίροί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική κοινότητα, έχουν σημαντικά οικονομικά και εσωτερικά προβλήματα, ας προσέξουμε με μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία όσα συμβαίνουν, και να λάβουμε εγκαίρως τα προσήκοντα μέτρα για την πρόοδο και σωτηρία λαού και Έθνους, οι δε πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να πουν την πραγματική αλήθεια στους πολίτες.

Ενόψει δε των εκλογών ας προβληματιστούμε, ας σκεφτούμε, και ας αποφασίσουμε με λογική, αφού οφείλουμε να στηρίξουμε όσους μας λένει αλήθειες. Θέλουμε κοινωνική ειρήνη.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;