Να μην προβούν σε βεβιασμένες ενέργειες οι συνταξιούχοι

Να μην προβούν σε βεβιασμένες  ενέργειες οι συνταξιούχοι

Να μην προβούν σε βεβιασμένες ενέργειες οι συνταξιούχοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 649 ΦΟΡΕΣ

Να μην πανικοβάλλονται οι συνταξιούχοι και κυρίως να μην προβούν σε βεβιασμένες ενέργειες για τις οποίες θα χρειαστεί και να πληρώσουν, συνιστά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και Πρόεδρος Συνταξιουχικών Οργανώσεων κ. Δήμος Κουμπούρης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον ρ/σ ΠΑΛΜΟΣ, ο κ. Κουμπούρης εξήγησε για ποιους λόγους οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να τους επιστραφούν τα χρήματα που τους έχουν παρακρατήσει και τα δώρα που τους έχουν περικόψει, καθώς όπως τόνισε ακόμη και αν εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος είπε πως δεν γίνεται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι να οδηγηθούν στα δικαστήρια και τόνισε πως ήδη έχουν στείλει σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Εργασίας ζητώντας να αποδοθούν όλα τα παρακρατηθέντα ποσά σε όλους τους συνταξιούχους!

Πιο αναλυτικά ο κ. Κουμπούρης είπε πως «οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να λειτουργήσουν με πανικό. Αυτόν που δημιουργούν ορισμένα μέσα ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία που, κυριολεκτικά σαν κοράκια, έπεσαν στους συνταξιούχους και αν δει κανείς τι τους στέλνουν: Ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους κ.λ.π. είναι απίστευτα πράγματα για να πληρώνουν σε δικαστικές προσφυγές και να κονομήσουν οι κύριοι αυτοί από τη δυστυχία των συνταξιούχων!

Η αλήθεια ποια είναι; Ότι αυτή η πρωτόδικη απόφαση την οποία την ονόμασαν ιστορική και εμφάνισαν τον συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, αυτή η απόφαση ούτε ιστορική είναι ούτε πήρε τα χρήματα! Έγινε έφεση όπως έχει γίνει και σε άλλες αποφάσεις και θα ακολουθήσει – δυστυχώς- τη μακροχρόνια πορεία των δικαστικών αποφάσεων. Μέχρι να βγει πάει πολύ μακριά»!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος αναφέρθηκε και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική απόφαση και λέει να πάρουμε πίσω τα δώρα μας ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι»! Αυτό λέει. Η κυβέρνηση όμως δεν την εφαρμόζει. Όχι μόνο δεν την εφάρμοσε από τον Ιούλη του ’15 αλλά στη συνέχει ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου που κατάργησε όλες αυτές τις αποφάσεις. Επομένως όλα αυτά είναι ζήτημα πολιτικής παρέμβασης της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι να τρέχουν να κάνουν αιτήσεις και δικαστήρια για να πάρουν, εάν θα πάρουν πίσω, εάν η Κυβέρνηση πολιτικά αποφασίσει να δώσει πίσω κάτι από αυτά που έχουν περικόψει όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή!

Εμείς στείλαμε υπόμνημα στον υπουργό εργασίας και ζητάμε ακριβώς αυτό: Όπως έγινε και με τη μεγάλη πορεία και κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα στις 8 το Μάρτη και βγήκε ο Υπουργός και είπε ότι η διαφορά από την παρακράτηση που μέχρι τότε γινόταν στις επικουρικές συντάξεις για την εισφορά αλληλεγγύης και δεύτερο η διαφορά που υπήρχε από την παρακράτηση για την υγεία, αυτές αποδόθηκαν πίσω σε όλους τους συνταξιούχους, σε όσους τους παρακρατούνταν χωρίς δικαστήρια και χωρίς προαπαιτούμενα!

Λοιπόν η θέσης μας είναι αυτή: Να σταματήσει αυτό το αίσχος, αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση και η εκμετάλλευση των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, όπως με την επιστροφή των προηγούμενων, να γίνει και με αυτές τις αποφάσεις. Και φυσικά να αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς προαπαιτούμενα και δικαστήρια ότι τους αναλογεί! Αυτό πρέπει να γίνει.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να βιάζονται για να παραγραφεί ένα δικαίωμα πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια επομένως δεν χρειάζεται να δώσουν ούτε ένα ευρώ σε κανένα δικηγόρο, να συμβουλεύονται τα σωματεία τους, να γραφτούν στα σωματεία τους που θα τους δίνουν υπεύθυνη πληροφόρηση για το τι πρέπει να πράξουν και όχι να πληρώνουν και από πάνω για αυτή την κατάσταση! Αρκετά έχουν πληρώσει» κατέληξε ο κ. Κουμπούρης.

«Κάλεσμα» από το ΙΝΚΑ
Την ίδια ώρα το ΙΝΚΑ καλεί ενημερώνει όσους συνταξιούχους θέλουν να κάνουν αίτηση ότι αναλαμβάνει χωρίς κόστος την όποια διαδικασία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ αναφέρει τα εξής:
«ΤΟ ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με την ( ΕΝΥΠΕΚΚ ) ΕΝΩΣΗ για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και τον πρόεδρό της καθηγητή εργατικού δικαίου κύριο Αλέξη Μητρόπουλο προτρέπουν όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας ΕΛΛΑΔΑ όπως έως τέλος του έτους 2018 να κατεβάσουν από το link ιστοσελίδα του inka.gr και της enypekk.gr τις αιτήσεις για την κύρια σύνταξη και επικουρικό, να τις συμπληρώσουν και να τις καταθέσουν στον ΕΦΚΑ για την κύρια σύνταξη και ΕΤΕΑΕΠ για επικουρικό ,να κρατήσουν αντίγραφο των κατατεθησομένων αιτήσεων με αριθμό πρωτοκόλλου.

Κάθε υπηρεσία ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την αίτηση του πολίτη. Όπου δεν υπάρχει γραφείο ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό) η αίτηση να σταλεί με κούριερ στην διεύθυνση (προς ΕΤΕΑΕΠ Φιλελλήνων 13-15 Αθήνα 10557 τηλ. 2103275000 με απόδειξη παραλαβής και αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο θα σας επιστρέψει πίσω η courier.

Αγαπητοί και αγαπητές συνταξιούχοι -χες μετά την απόφαση του ΣΤΕ για την παράνομη περικοπή των συντάξεων και επικουρικό καθώς και δώρων Πάσχα Χριστουγέννων επιδόματος αδείας από το 2013 έως και σήμερα και την δικαίωση της προσφυγής ενός συμπολίτη μας από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σας καλούμε ως ΙΝΚΑ και ΕΝΥΠΕΚΚ χωρίς έξοδα να κάνουμε αυτήν την δίκαιη προσπάθεια επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις μας και επικουρικό μας.

Για κάθε περισσότερη ανάλυση όλων αυτών στις ιστοσελίδες του ΙΝΚΑ http://www.inka.gr/ και ΕΝΥΠΕΚΚ http://enypekk.gr/».

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης