Στη Νέα Μαρίνα της Ρόδου ο Πρώτος  Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Έτοιμος να υποδεχθεί  κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο για φόρτιση, είναι ο πρώτος φορτιστής της ASEM Island Mobility Services, ενα project της ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ με το βλέμμα στο μέλλον που περιλαμβάνει και τους φορτιστές ως κομμάτι από ενα ευρύτερο δίκτυο ηλεκτρικών οχημάτων.  

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου πάνω στο νησί της Ρόδου, τοποθετημένο στο χώρο στάθμευσης της Νέας Μαρίνας. 

Ο σταθμός είναι κοινόχρηστος, γεγονός που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ροδίτης ή επισκέπτης του νησιού διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο οποιασδήποτε μάρκας μπορεί πλέον να το αφήσει να φορτίζεται ενόσω απολαμβάνει τον καφέ ή τη βόλτα του στις εγκαταστάσεις της Νέας Μαρίνας Ρόδου. Ο φορτιστής είναι μάρκας «EVBOX»  και μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πλέον η Ρόδος είναι και επίσημα ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις της αυτοκίνησης. Πολύ σύντομα και άλλοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εγκατασταθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία του νησιού, δημιουργώντας τις υποδομές και το δίκτυο για την επερχόμενη  επανάσταση της ηλεκτροκίνησης.

Για την εγκατάσταση του νέου φορτιστή, ο εκπρόσωπος της Ξενάκης Αυτοκίνητα κ. Νίκος Ξενάκης ανέφερε στη «Ροδιακή»: 
«Έχω οραματιστεί πολλές φορές τη Ρόδο ως μια έξυπνη πόλη. Μια πόλη φτιαγμένη για ανθρώπους και όχι για αυτοκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση έχει να εισφέρει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, κι εμείς είμαστε από τους πρώτους που φέρνουν την ηλεκτροκίνηση ένα βήμα πιο κοντά στη Ρόδο».