Φυλάκιση 3,5 ετών σε Ροδίτη ταξιτζή για δυστύχημα στις Κάτω Πέτρες

Φυλάκιση 3,5 ετών σε Ροδίτη ταξιτζή για δυστύχημα στις Κάτω Πέτρες

Φυλάκιση 3,5 ετών σε Ροδίτη ταξιτζή για δυστύχημα στις Κάτω Πέτρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1529 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, οδηγός ταξί, που κατηγορούνταν για το θανάσιμο τραυματισμό ποδηλάτη στις Κάτω Πέτρες.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Στέλιος Κιουρτζής περί ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος ως προς την κατηγορία της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον έκρινε ένοχο για την ανθρωποκτονία από αμέλεια επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών και έξι μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Όπως είναι γνωστό, το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 και αρχικά ο άτυχος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά, όμως πέντε μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Σε βάρος του οδηγού ταξί, ο οποίος μετά το ατύχημα τράπηκε σε φυγή και εμφανίστηκε μία ώρα αργότερα αυτοβούλως στην αστυνομία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 3 και 20 τα ξημερώματα στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 οπότε και ο κατηγορούμενος οδηγώντας ταξί κινούνταν στο 1ο χιλιόμετρο επί της Ρόδου – Καμείρου.

Στον ίδιο δρόμο κινούμενος στο τέρμα δεξιά μέρος του οδοστρώματος βρισκόταν και ο ποδηλάτης Νικόλαος Κακάκης του Κωνσταντίνου, το όχημα του οποίου διέθετε παλλόμενο κόκκινο φως από πίσω και λευκό από μπροστά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ταξί συγκρούστηκε με τον ποδηλάτη, χτυπώντας τον στο πίσω μέρος του οχήματός του με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον εκτινάξει σε μεγάλο ύψος από το οδόστρωμα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο ποδηλάτης ο οποίος υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και νοσηλεύτηκε έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα οπότε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται πως ο οδηγός ταξί μετά τη σύγκρουση δεν παρέμεινε στο σημείο αλλά τράπηκε σε φυγή και εμφανίστηκε αυτοβούλως μία ώρα αργότερα στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου όπου και συνελήφθη.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών