Θα φύγουν από το Καρακόνερο 17 οικογένειες τσιγγάνων

Η επίλυση του θέματος της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ θα αρχίσει να δρομολογείται άμεσα, μετά την απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου.

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, στο στάδιο της ενημέρωσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στις 26 Οκτωβρίου, άνοιξε το μέτρο που έχει να κάνει με τα θέματα της ένταξης των ευπαθών ομάδων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει τη διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό της στέγασης ομάδας των ΡΟΜΑ.

Σημειώνεται ότι, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη καταγράψει ποιοι θα μπουν σ’ αυτό το επιδοτούμενο πρόγραμμα ούτως ώστε να ξεκινήσει η πρώτη φάση της κατάργησης του καταυλισμού στο Καρακόνερο με τις 17 οικογένειες που δήλωσαν ότι προτίθενται να κάνουν χρήση αυτού του μέτρου, το οποίο θ’ ανοίξει με απόφαση του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Έτσι, ο Δήμαρχος θεωρεί ότι, μετά από την εξέλιξη αυτή, θ’ αρχίσει να δρομολογείται και η επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος για το νησί.
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Στράτος Καρίκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή αφού όπως είπε πρόκειται για μία κοινή αγωνία.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ανέφερε ακόμη ότι έχουμε δύο σκέλη σ’ αυτό το θέμα: Το ένα είναι οι οικογένειες που ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εγκατάστασης και από εκεί και πέρα ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο μέσω της μίσθωσης διαμερισμάτων που προβλέπει το πρόγραμμα.

Το δεύτερο είναι η δημιουργία του χώρου μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ εκεί που έχει επιλέξει το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμος έχει μισθώσει το ακίνητο από την ΕΤΑΔ. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι καθυστέρησαν οκτώ μήνες για να έρθει αντιπροσωπεία από τον Δημόκριτο να ελέγξει αν στην απόσταση των 250 μέτρων περίπου που ήταν ο παλιός σκουπιδότοπος, εκκρίνεται μεθάνιο, κάτι που δεν βρέθηκε.