Ρόδος: Προπόνηση μέχρι τα μεσάνυχτα και την άλλη μέρα σχολείο!

Ο συνωστισμός των ομάδων στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου δεν είναι ένα φαινόμενο που προέκυψε φέτος αλλά υφίσταται εδώ και χρόνια. Παρότι οι σύλλογοι μειώνονται αντί ν’ αυξάνονται, με τους Ιβίσκο, Δωριέα κ.ά. να έχουν κατεβάσει ρολά, το γήπεδο της πόλης δεν λέει να ελαφρύνει κάπως το πρόγραμμά του και εξακολουθούν να υπάρχουν ομάδες με παράπονα για τις λίγες ώρες προπόνησης την εβδομάδα ή – στην προκειμένη περίπτωση – για τις ακατάλληλες ώρες που τους δίνονται!

Αν επρόκειτο για ανδρικές ομάδες ή έστω γυναικείες, ίσως να επικαλούμασταν ελαφρυντικά στον καταρτισμό του προπονητικού προγράμματος όμως όλες οι πληροφορίες που έχει η «Α.Ρ.» αναφέρουν πως έχει να κάνει με τμήματα υποδομών, δηλαδή με παιδιά, που την επόμενη μέρα έχουν σχολείο.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων στο Βενετόκλειο έχει αναρτηθεί, φέροντας την υπογραφή του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανου Κυριαζή, και αναφέρει χαρακτηριστικά πως τρεις φορές την εβδομάδα θα γίνεται προπόνηση από τις 22.45’ έως τις 24.00’! Κι αυτές τις ώρες τις έχει ο ερασιτέχνης Κολοσσός, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και μάλιστα κάθε Πέμπτη γυμνάζονται εκείνη την ώρα οι έφηβοι! Φεύγουν, δηλαδή, τα παιδιά από το γήπεδο τα μεσάνυχτα, πάνε στο σπίτι εξαντλημένα, αφού είναι στο πόδι όλη μέρα, και πρέπει να ξυπνήσουν το επόμενο πρωί για να πάνε σχολείο.

Σημειωτέον, βάσει κανονισμού λειτουργίας κλειστών γυμναστηρίων, τις καθημερινές τα γήπεδα πρέπει να κλείνουν στις δέκα και μόνο εφόσον «προπονούνται αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομάδες, ο χρόνος μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – έως και μία ώρα».

Εξάλλου, το κλειστό γυμναστήριο περιβάλλεται από κατοικίες και οι πιο κοντινές, στην αριστερή πλευρά της αθλητικής εγκατάστασης, είναι σε απόσταση ελαχίστων μέτρων που σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θόρυβος μέσα από το γήπεδο εύκολα μπορεί να αναστατώσει τους γείτονες σε ώρες κοινής ησυχίας!

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, η ΚΑΕ Κολοσσός, ως επαγγελματική ομάδα, έχει κάθε μέρα προπόνηση το πρωί 10.30’ με 12.30’ και το απόγευμα 17.00’ με 19.45’.

Η Δωδεκάνησος, ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο που επίσης αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, γυμνάζεται πέντε φορές την εβδομάδα, 12.30’ με 14.00’ κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και 19.45’ με 21.00’ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Τέσσερις φορές την εβδομάδα, εκτός Πέμπτης, κάνει προπόνηση στις 15.30’ με 17.00’ η Τελχινίδα, με τμήματα σε όλες τις κατηγορίες του βόλεϊ ενώ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη προπονούνται από τις 12.30’ ως τις 14.00’ οι άνδρες της Φλόγας (βόλεϊ) και από 21.15’ ως τις 22.45’ οι γυναίκες του ΠΑΟΚ (βόλεϊ).

Ερασιτέχνης Κολοσσός και Γαλάζια Ακαδημία μοιράζονται τις υπόλοιπες ώρες, με τους «θαλασσί» να έχουν το… «γερμανικό» ωράριο.

Για το πρόγραμμα των προπονήσεων, έχει δώσει έγκριση ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του γηπέδου. Η διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει στελεχωθεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΟΠΑΡ και πέρσι έφερε εις πέρας τη δύσκολη διαχείριση της αθλητικής εγκατάστασης, φέρεται να μην έχει συναινέσει στον καταρτισμό του συγκεκριμένου προγράμματος και προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τον Οργανισμό για την ομαλή και λογική διευθέτηση του όλου θέματος.

Είναι δεδομένο το πρόβλημα με τα κλειστά γυμναστήρια τουλάχιστον μέσα στην πόλη αφού στην τέντα φιλοξενούνται μόνο τα τμήματα του Διαγόρα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ιαλυσό, με σχετικές αποφάσεις αρμόδιων φορέων.