Όλο το νησί “στο πόδι” για την εκδήλωση  “Η Ρόδος για τη Ζωή"

Όλα είναι έτοιμα για την εκδήλωση- θεσμό για το νησί , "Η Ρόδος για τη ζωή" που θα πραγματοποιηθεί, Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην πόλη της Ρόδου για ένατη συνεχόμενη χρονιά, με περισσότερες απο 15.000 συμμετοχές όπως αναμένεται.

Η εκδήλωση, που μετράει οκτώ επιτυχημένες χρονιές, καταφέρνοντας να συσπειρώσει όσο κόσμο δεν έχει καταφέρει τις τελευταίες δεκαετίες άλλη εκδήλωση σε περιφερειακό επίπεδο, σκοπεύει για μια ακόμη χρονιά να "σπάσει" τα ρεκόρ συμμετοχής.

Χιλιάδες Ροδίτες έχουν ήδη προμηθευτεί τα μπλουζάκια που θα φορούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης- αγώνα δρόμου, ενώ οι εθελοντές "δούλευαν" τον τελευταίο μήνα νυχθημερόν προκειμένου ο στόχος αυτής της διοργάνωσης να επιτευχθεί και τη φετινή χρονιά.
Στόχος της φετινής χρονιάς, είναι η συνέχιση της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, κάτι που ξεκίνησε με την περσινή 8η εκδήλωση και θα ολοκληρωθεί με τη φετινή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πλατεία δημαρχείου, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί αναμένεται να γεμίσει με -μπλε για αυτή τη φορά- μπλουζάκια των συμμετεχόντων σε αυτήν. Δυνατή μουσική και "ξεσηκωτική" διάθεση, θα κάνουν την αρχή, για να ακολουθήσουν ρυθμοί τυμπάνων που θα δώσουν τη σκυτάλη στον γυμναστή του "Ρόδος για τη Ζωή" κ. Στέργο Κουπάδη που θα μας... προθερμάνει στους ρυθμούς του. Αμέσως μετά, θα δοθεί το σύνθημα για την εκκίνηση του περπατήματος που θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τάφρου για να καταλήξει και πάλι στο δημαρχείο της Ρόδου.

Η συμμετοχή του κόσμου φαίνεται πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε χρόνο έχει ανοδική και πορεία και όλα δείχνουν πως οι διοργανωτές της δεν θα σταματήσουν εάν δεν καταφέρουν να φέρουν... όλη τη Ρόδο στην εκδήλωση!

Μια εκδήλωση που όπως φαίνεται ενώνει τους κατοίκους αυτού του νησιού, οι οποίοι ανεξαρτήτως ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης αλλά και βιωμάτων, έχουν ορίσει αυτό το ραντεβού την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη. Παρέες, οικογένειες, σχολεία, φροντιστήρια, σύλλογοι, όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά, δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στη μάστιγα του καρκίνου, βοηθώντας, ο καθένας με το μερίδιο του, την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Με μεγάλο ενθουσιασμό, όλοι για τον ίδιο σκοπό, φορώντας το μπλουζάκι της εκδήλωσης, γεμίζουν την πλατεία δημαρχείου, την Τάφρο, τους δρόμους της πόλης μας, απολαμβάνοντας παράλληλα μια όμορφη Κυριακάτικη μέρα.
Η μαγική αυτή γιορτή για το νησί μας, αναμένεται να "κατεβάσει" περισσότερους από 15 χιλιάδες συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας οτι όταν υπάρχει το κατάλληλο κίνητρο και όταν λείπουν οι σκοπιμότητες και οι προσωπικές φιλοδοξίες, ο Ροδίτης "σηκώνεται" από τον καναπέ!  

Έτσι λοιπόν, μετά την περσινή πρώτη απόπειρα της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου, όπου οι Ροδίτες κατάφεραν να συλλέξουν το πολυπόθητο ποσό των 45.000 ευρώ, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου, πραγματοποιώντας βιοψίες, η ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή» προτίθεται να αγοράσει τα παρακάτω μηχανήματα, από τα έσοδα που θα συλλεχθούν από τη φετινή εκδήλωση:

1) Μηχάνημα λήψης ταχείων βιοψιών-Κρυοτόμος
Ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα μηχανήματα. Εάν γίνεται χειρουργείο και ο γιατρός δει στον ασθενή κάτι ύποπτο, το αφαιρεί και ο παθολογοανατόμος εκτελεί άμεσα ταχεία βιοψία ενώ ο ασθενής είναι ακόμα στο χειρουργείο και έτσι μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κακοήθεια εντός λίγης ώρας.
2) Μηχάνημα ιστοχημικών χρώσεων
Ένα βασικό μηχάνημα καθώς εκεί βάφονται οι ιστοί με διάφορες ιστοχημικές χρώσεις έτσι ώστε να εξεταστούν από τον παθολογοανατόμο στο μικροσκόπιο.

3) Αυτόματος μικροτόμος
Το μηχάνημα στο οποίο κόβονται τα δείγματα έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε πλακίδια για να βαφτούν και να εξεταστούν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας του εργαστηρίου καθιστούν απαραίτητη την αγορά ενός μικροτόμου με αυτοματοποιημένες λειτουργίες. Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 41.292 ευρώ. Αυτή η μεγάλη αναβάθμιση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο παθολογοανατομικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, δείχνει από μόνη της πόσο σημαντικό είναι για μια ακόμη χρονιά να σπάσουν τα ρεκόρ συμμετοχής στην φετινή εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της ΑμΚΕ "Η Ρόδος για τη Ζωή" και εμπνευστής αυτής της ιδέας κ. Σάββας Σαββαΐδης, μιλώντας στη "Ροδιακή" αναφορικά με την ανταπόκριση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, ανέφερε "είμαι ικανοποιημένος γιατί η "Ρόδος για τη Ζωή" εδώ και εννέα πλέον χρόνια αποδεικνύει ότι κοιτάζοντας το πρόβλημα με θετική διάθεση, με πρόθεση να το λύσεις, αλλάζεις εσύ ο ίδιος προς το καλύτερο!  

Αυτή η εκδήλωση συνεχίζει με την ίδια ορμή και ενθουσιασμό να παρακινεί, να εμπνέει, να ευαισθητοποιεί χιλιάδες κόσμου και ιδιαίτερα τις μικρότερες ηλικίες.
Η ψυχής της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες οι οποίοι αποτελούν τους οικονομικούς της χορηγούς.
Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, σε αυτή την εκδήλωση έχουμε περίπου 15.000 σπόνσορες και αυτό μας αρκεί για να πετύχει η εκδήλωση τον σκοπό της που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του νησιού μας".

Οι προηγούμενες δωρεές
Σε ό,τι αφορά τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί πως οι δωρεές των μηχανημάτων από τα χρήματα που συλλέχθηκαν απο τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη "Ρόδο για τη Ζωή", αφορούσαν επτά μηχανημάτα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου που συμβάλουν είτε στην πρόληψη είτε στην διάγνωση του καρκίνου.  Αυτά αφορούν ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα, έναν ειδικό υπερηχοτομογράφο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την αναβάθμιση του ακτινολογικού συστήματος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και πέρυσι την αγορά και αναβάθμιση μηχανημάτων με σκοπό την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας.

 

Πλημμύρισε απο χιλιάδες Ροδίτες πλατεία δημαρχείου την περασμένη χρονιά, ενώ αναμένεται και φέτος να κατέβουν χιλιάδες συμπολίτες μας
Πλημμύρισε απο χιλιάδες Ροδίτες πλατεία δημαρχείου την περασμένη χρονιά, ενώ αναμένεται και φέτος να κατέβουν χιλιάδες συμπολίτες μας