Η Κατηγορούμενη, στο σινεμά Παλλάς

Η Κατηγορούμενη, στο σινεμά Παλλάς

Η Κατηγορούμενη, στο σινεμά Παλλάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 390 ΦΟΡΕΣ

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται εν μέσω μιας συναρπαστικής δίκης είναι η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Αργεντίνου Γκονζάλο Τομπάλ, που κέρδισε το διεθνές ενδιαφέρον το 2012 στο Φεστιβάλ Καννών με το ντεμπούτο του “Villegas”.

Ο σκηνοθέτης χτίζει με σιγουριά μία ιστορία ανατροπών κεντρίζοντας το μυαλό του κοινού μέσα από τα μυστικά και τα κίνητρα των χαρακτήρων, που παραμένουν κρυφά μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ταινία σχολιάζει την επίδραση των μέσων επικοινωνίας, όταν η αλήθεια μοιάζει πολλές φορές να είναι θέμα εντυπώσεων.

Η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια Λάλι Εσπόζιτο –διάσημη ποπ τραγουδίστρια της Λατινικής Αμερικής- ερμηνεύει αινιγματικά τον ρόλο της κατηγορούμενης για φόνο, ενώ ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μπερνάλ κάνει μία μικρή εμφάνιση έκπληξη. «Η Κατηγορούμενη» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Σύνοψη
Η πολλά υποσχόμενη ζωή της όμορφης φοιτήτριας Ντολόρες (Λάλι Εσπόζιτο) ανατρέπεται, όταν η καλύτερή της φίλη δολοφονείται άγρια και οι υποψίες στρέφονται σε εκείνη. Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται το μάτι του κυκλώνα και όλοι έχουν άποψη για το αν είναι ένοχη ή αθώα. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, η Ντολόρες περνάει τις μέρες της προετοιμαζόμενη για τη δίκη, απομονωμένη στο σπίτι της, ενώ οι γονείς της κάνουν τα πάντα για να την υπερασπιστούν.

Ο καλύτερος δικηγόρος δεν τους είναι αρκετός και οι γονείς της την ελέγχουν καταπιεστικά. Όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, υποψίες και ένοχα οικογενειακά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Στο χείλος του γκρεμού, εκεί που κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, η όλο και πιο απομονωμένη Ντολόρες θέτει τη στρατηγική υπεράσπισης σε κίνδυνο.

Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Τομπάλ
Σενάριο: Γιουλίσες Πόρα, Γκονζάλο Τομπάλ
Πρωταγωνιστούν: Λάλι Εσπόζιτο, Λεονάρντο Σμπαράλια, Ινές Εστέβεθ, Ντάνιελ Φανέγκο, Τζεράρντο Ρομάνο, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!