Κατενθουσιασμένοι αναχώρησαν  από τη Ρόδο οι Σουηδοί μαθητές

Τον ενθουσιασμό του και τις ευχαριστίες του για το γκρουπ των μαθητών από τη Σουηδία που ήρθαν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές και να κάνουν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα, εκφράζει με επιστολή του στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κος Κωνσταντίνος Μάτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Τουρισμού Ρόδου.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:
“Την περασμένη Τρίτη, επισκέφθηκαν το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόριο “Πήγασος” που διατηρεί η σύζυγός μου Αννέτα Μάτση στη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού, 16 μαθητές από τη Σουηδία, από την πόλη Ορτενσούν με 4 συνοδούς.

Την επόμενη μέρα ο ένας εκ των συνοδών με επισκέφθηκε και αφού με ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, με ενημέρωσε ότι τα παιδιά, τώρα ηλικία 16 ετών, από την ηλικία των 7 ετών είχαν βάλει στόχο να πραγματοποιήσουν ταξίδι στο νησί μας, αποταμιεύοντας χρήματα.

Σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο δημάρχου, με την κ. Φωτεινή Αττιτή, το οποίο συνέδραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επίσκεψη των παιδιών. Σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ειεθνούς Προβολής, Απόδημων Ροδίων κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Τέρη Χατζηιωάννου, υποδέχτηκαν τα παιδιά στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου, δίνοντάς τους αναμνηστικά διπλώματα και ενθύμια από το νησί μας, τα οποία επιμελήθηκε η κ. Βεατρίκη Σέρβου.

Να τονίσω ότι η συνδρομή του γραφείου δημάρχου  ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού πέραν της φιλοξενίας τους κανονίστηκε: α) η μετακίνησή τους από τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού προς το δημαρχιακό μέγαρο και η επιστροφή τους με την ΔΕΣ ΡΟΔΑ, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και β) η παρακολούθηση της ιστορίας  της Ρόδου σε σινεμά 9 Throne of Helios σε συνεννόηση με τον κ. Στεργενάκη.

Τα παιδιά, ευχαρίστησαν για τη ζεστή φιλοξενία, που συμβάλλαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ζήσουν αξέχαστες ημέρες στο νησί μας, που αποτελούσε γι’ αυτά όνειρο ζωής.

Να ευχαριστήσω τον δήμο Ρόδου που συνέβαλε άμεσα και αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φιλοξενία των παιδιών που θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για το νησί μας στη χώρα τους”.