Νομιμοποιήθηκε το λιμανάκι των Φανών με υπουργική απόφαση

Νομιμοποιήθηκε το λιμανάκι των Φανών με υπουργική απόφαση

Νομιμοποιήθηκε το λιμανάκι των Φανών με υπουργική απόφαση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 949 ΦΟΡΕΣ

Σε νέα τροχιά ανάπτυξης μπαίνει ολόκληρη η περιοχή

Ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών, κατάφερε να φέρει σε πέρας το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου και η τοπική κοινότητα Φανών, καθώς με πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνης Παπανάτσιου, αποφασίστηκε ξεκάθαρα η νομιμοποίηση όλων των έργων που έχουν γίνει στο Λιμανάκι των Φανών συνολικού εμβαδού 7.104 τετραγωνικών μέτρων.

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά κυρίως στην κοινότητα Φανών, αφού στο εξής, το λιμανάκι των Φανών, που λειτουργεί ως αλιευτικό καταφύγιο, θα μπορεί να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά και όχι μόνο προγράμματα, διεκδικώντας την ουσιαστική αναβάθμισή του και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες το απόγευμα μιλώντας στη “Ροδιακή” ο κοινοτάρχης Φανών κος Βασίλης Νικολίτσης, επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει έναν αγώνα πολλών ετών, που έδωσε ο ίδιος αλλά και το Λιμενικό μας Ταμείο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το ζήτημα με το λιμανάκι των Φανών και όχι αποσπασματικά όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Στην απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών αναφέρεται συγκεκριμένα:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Νομιμοποιούμε, ως προβλεπόμενα από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2971/2001 ως ισχύουν, τα κατασκευασθέντα έργα εντός αιγιαλού και θαλασσίου χώρου στη θέση “ΜΑΗ”, της Δ.Κ Φανών, Δήμου Ρόδου, Ν. Δωδεκανήσου, συνολικού εμβαδού 7.104,76 τ.μ και συγκεκριμένα:
1) Ασφαλτοστρωμένο χερσαίο τμήμα Λιμένα, εμβαδού 1.330,00 τ.μ
2) Γλύστρα ανελκύσεως σκαφών εμβαδού 37,40 τ.μ
3) Χωμάτινο τμήμα εμβαδού 719,00 τ.μ
4) Εσωτερικό παραλιακό κρηπίδωμα εμβαδού 18,17 τ.μ
5) Εσωτερικό παραλιακό κρηπίδωμα εμβαδού 33,60 τ.μ
6) Αβαθές παραλιακό κρηπίδωμα εμβαδού 46,00 τ.μ
7) Κρηπίδωμα με επίστρωση εμβαδού 1.627,59 τ.μ
8) Υπήνεμος μώλος εμβαδού 680,00 τ.μ
9) Προσήνεμος μώλος εμβαδού 2.550 τ.μ
10) Έκταση 63,00 τ.μ επί της οποίας βρίσκεται κτίριο υποστήριξης Λιμένα, το οποίο θα κατεδαφιστεί, όπως αυτά απεικονίζονται στην από Οκτώβριο 2013 “Οριζοντιογραφία Λιμενίσκου Φανών”, κλίμακας 1:500, η οποία θεωρήθηκε ως προς την ορθή απεικόνιση της πολυγωνικής γραμμής του αιγιαλού την 06-03-2018 από την Νικολή Παρασκευή, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων Α΄, και περιγράφονται διεξοδικά στην από Οκτώβριο 2013 Τεχνική Έκθεση.

Τα πιο πάνω στοιχεία συντάχθηκαν από τον Φίλιππο Φιλίππου, Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ και θεωρήθηκαν από την Μαρίκα Δεληγιάννη Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου

Πλην των πιο πάνω αναφερομένων κατασκευασθέντων έργων δεν νομιμοποιείται οποιοδήποτε άλλο έργο ή κατασκευή, που βρίσκεται στο χώρο του αιγιαλού, παραλίας και θαλασσίου χώρου στην εν λόγω περιοχή.
Για την κατασκευή οποιουδήποτε άλλου έργου στον αιγιαλό, την παραλία και το συνεχόμενο θαλάσσιο χώρο στην περιοχή, να ληφθούν εκ νέου όλες οι υπό του νόμου προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις.

Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄ που απευθύνεται η παρούσα, παρακαλείται να φροντίσει, προκειμένου να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή για να εξετάσει εάν προκύπτει θέμα επανακαθορισμού των ορίων αιγιαλού, παραλίας και οριοθέτησης του παλαιού αιγιαλού μετά την νομιμοποίηση των έργων.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ»

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη