Επιμένει στις καταγγελίες του ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου

Απάντηση στη χθεσινή τοποθέτηση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στις αιτιάσεις για… fake news, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, Αργύρης Αργυρού, μέσω επιστολής που απέστειλε στη «Ροδιακή».

 Αφορμή για να ανέβει το «πολιτικό θερμόμετρο» και να ξεσπάσει η συγκεκριμένη κόντρα, αποτέλεσε η μη πρόσκληση εκπροσώπου του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης από τον Αρχάγγελο, στη γαστρονομική εκδήλωση «Aegean mamas know best»  που διοργανώθηκε στην περιοχή από την Περιφέρεια.

 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αργυρού αναφέρεται με ιδιαίτερα «καυστικό» τρόπο στα γεγονότα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας θεωρούν «ότι η κοινωνία του Αρχαγγέλου αποτελείται από ιθαγενείς χωρίς κριτική άποψη, προσβλέποντας έτσι στην υφαρπαγή της ψήφου τους».

 Παράλληλα ο ίδιος καταλήγει στην επιστολή του, απαντώντας μάλιστα σε προσωπικό ύφος στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, πως σε περίπτωση που αμφιβάλλει ότι η συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αληθής, «υπάρχει και η τεχνολογία που μπορεί να δώσει απάντηση αλλά και ο δικαστικός δρόμος, ο οποίος, ούτως ή άλλως, σας είναι γνώριμος»!

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του κ. Αργύρη Αργυρού αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή την ανάρτηση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που εκδόθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) 14-11-2018, θα ήθελα, προς ενημέρωση της ροδιακής κοινωνίας και ειδικότερα του Αρχαγγέλου, να θέσω τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις στον Αρχάγγελο χωρίς να ενημερώνει τους αιρετούς του Αρχαγγέλου, όπως θεσμικά προβλέπεται αλλά και χωρίς να εφαρμόζεται ο πολιτικός πολιτισμός. Προφανώς θεωρούν ότι η κοινωνία του Αρχαγγέλου αποτελείται από ιθαγενείς χωρίς κριτική άποψη, προσβλέποντας έτσι στην υφαρπαγή της ψήφου.

Συγκεκριμένα θέλω να μου πει το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑ ή ο αρμόδιος εάν ενημέρωσαν θεσμικώς ή έστω και προσωπικώς τους αιρετούς της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, είτε σε επίπεδο Δημοτικών Συμβούλων είτε σε επίπεδο Κοινοτάρχη, για τη δράση που έγινε στα Στεγνά ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ στις 22-10-2018, δηλαδή σε έναν τόπο όπου, μετά το πέρας της δράσης, θα απολάμβαναν τη γνωστή αρχαγγελίτικη φιλοξενία πίνοντας ένα τσίπουρο όλοι μαζί.

Γεγονός, όμως, που επαναλαμβάνεται δύο συνεχόμενες φορές δεν αποτελεί λάθος αλλά προφανώς εσκεμμένη ενέργεια. Εδώ ταιριάζει, λοιπόν, η αρχαία ρήση το «Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Έτσι, λοιπόν, θεώρησαν και στην επόμενη δράση της ΠΝΑ στον Αρχάγγελο, που έγινε την Κυριακή 11-11-2018, να εφαρμόσουν την ίδια τακτική της μη ενημέρωσης των τοπικών αρχών. Εάν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις ή έστω απλή ενημέρωση σε κάποιον από τους αιρετούς του Αρχαγγέλου έχω τη δύναμη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη.

Επανερχόμενος, λοιπόν, στην ανάρτηση της ΠΝΑ, που προαναφέρθηκε, θέλω να αναφέρω ότι, εκπροσωπώντας τον Αρχάγγελο, θέλησα να ενημερώσω τηλεφωνικώς τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο το Σαββάτο 10-11-2018 και κατά τη συνομιλία μας, ενώ περίμενα μία άλλη αντιμετώπιση εκ μέρους του, η απάντησή του ήταν: «Γιατί να σε καλέσει η Περιφέρεια; Δικά σου είναι τα λεφτά;» (εννοώντας προφανώς το Δήμο Ρόδου).

Και η ανταπάντησή μου ήτανε: «Γιατί; Εσείς από την τσέπη σας τα βάζετε; Τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού».
Δηλαδή με αυτή τη λογική κανείς δεν πρέπει να καλεί κανέναν που δεν θα έχει βάλει δικά του χρήματα!

Εάν αμφιβάλλετε ότι η παραπάνω συνομιλία είναι ψευδής (fake) υπάρχει και η τεχνολογία που μπορεί να δώσει απάντηση αλλά και ο δικαστικός δρόμος, ο οποίος, ούτως ή άλλως, σας είναι γνώριμος».

Ο πρόεδρος της ΔΚ Αρχαγγέλου
Αργυρός Π. Αργυρού