Γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας στην Αρχίπολη

Γιορτή λουκουμάδων  και τηγανίτας στην Αρχίπολη

Γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας στην Αρχίπολη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2118 ΦΟΡΕΣ

Τη γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Μηνάς" στο χωριό Αρχίπολη, στις 25 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης, στις 12 το μεσημέρι.

Η αναβίωση του εθίμου του Αγίου Ανδρέα, πρόκειται να αναβιώσει και φέτος, ενώ μάλιστα για τη φετινή χρονιά, "το παρών" θα δώσει ο μουσικολόγος- λαογράφος κ. Χρήστος Μυλωνάς και η εκπομπή του "απο τόπο σε τόπο", σε μια προσπάθεια προώθησης τοπικών εθίμων και παραδόσεων.

Η γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας, συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο "Άγιο Μηνά", τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας κοινότητας Αρχίπολης και της Α' βάθμιας σχολικής επιτροπής.

Η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, και είναι αφιερωμένη στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα και στο πατροπαράδοτο έθιμο των λουκουμάδων.

Φέτος την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Αγγελική Ροδίτη και ο Νεκτάριος Κωνσταντάκης που θα μας διασκεδάσουν με τα τραγούδια και τους χορούς απο όλη την Ελλάδα απο το εργαστήρι παραδοσιακών χορών του Συλλόγου.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης SOUTH AEGEAN 2019 EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY.

Ο Χρήστος Μυλωνάς θα πραγματοποιήσει ένα οδοιπορικό στο μικρό χωριό της Αρχίπολης, καταγράφοντας την λαογραφία και τη γαστρονομία του χωριού, με αφορμή την ετήσια γιορτή "Λουκουμάδων και τηγανίτας' που πραγματοποιείται εδώ και 13 χρόνια την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη, βασιζόμενη στον εορτασμό του εθίμου του Αγίου Ανδρέα, απο τον πολιτιστικό Σύλλογο Άγιος Μηνάς.

Τα γυρίσματα στο χωριό θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου με παράσταση παραδοσιακών χορών της Δωδεκανήσου, απο το εργαστήρι του Συλλόγου και παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας, απο τις 12 το μεσημέρι. Στο γύρισμα, θα καταγραφούν και αποσπάσματα απο την ετήσια γιορτή Λουκουμάδων και Τηγανίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Τα γυρίσματα της εκπομπής, θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Αρχίπολης.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας