Στο Tarpon Springs  θα στηθεί το άγαλμα  του Καλύμνιου σφουγγαρά

Ο  Δήμος  Καλυμνίων, μετά από απόφαση του ΔΣ, προβαίνει στην αγορά  από τον Καλύμνιο γλύπτη Σακελλάρη  Κουτούζη, μπρούτζινου αγάλματος  «Όρθιος Σφουγγαράς με Σκάφανδρο», ένα ιστορικό σύμβολο του τόπου μας.

Το έργο έχει ύψος 2.50 μέτρα  και είναι από μπρούτζο κατάλληλο για εξωτερικό χώρο και μάλιστα παραθαλάσσιο.

Είναι παρόμοιο με τα δύο έργα που αγόρασε για το Ντάργουιν ο συμπατριώτης μας  Γιάννης Χαλίκος με λίγες τροποποιητικές παρεμβάσεις στο σώμα και με τελείως  διαφορετικό πρόσωπο.

Ο φακός του kalymnος-news.gr επισκέφτηκε το Σάββατο  24 Νοεμβρίου 2018 στο εργαστήριο του Σακελλάρη Κουτούζη και μίλησε μαζί του για το άγαλμα αυτό.

Όπως μας ενημέρωσε ο καλλιτέχνης, στα έργα του σε δημόσιους χώρους , επιδιώκει να αξιοποιεί ως μοντέλα επίκαιρα  πρόσωπα που θεωρεί κατάλληλα με το θέμα του. Όπως και  στα έργα του Γιάννη  Χαλίκου, χρησιμοποίησε για το κεφάλι,  το πρόσωπο από  γνωστό Ιστορικό σφουγγαρά του Ντάργουιν, έτσι και για το νησί μας χρησιμοποίησε τη μορφή Καλύμνιου σφουγγαρά, η οποία κατά τον καλλιτέχνη, αποδίδει τη θαλασσινή αρμύρα με τις χαρακτηριστικές βαθιές ρυτίδες, αλλά και το θάρρος και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της θάλασσας.

Το έργο θα στηθεί στην προκυμαία, από το Δημαρχείο προς τον  Άγιο Στέφανο, (Πλατεία Tarpon Springs) σε ένα από τα ανοίγματα της προβλήτας που λειτουργούν ως κυματοθραύστες  με τις ογκώδεις πέτρες.

Θα διαμορφωθεί κατάλληλη υπερύψωση πάνω στους βράχους, ως βάση του έργου, από μπετόν και πέτρες  και θα υπάρχει τεχνική υποδομή για φωτισμό και ροή ικανού θαλασσινού νερού πάνω στους βράχους.
Σύντομα ένα νέο άγαλμα θα στολίζει την πλατεία και θα τιμά το παραδοσιακό επάγγελμα της Καλύμνου.

Πηγή: kalymnos-news.gr