Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Ροδίτης π. Νικόλαος Καλαφάτης

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Ροδίτης π. Νικόλαος Καλαφάτης

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Ροδίτης π. Νικόλαος Καλαφάτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1760 ΦΟΡΕΣ

Την 25η Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στην Κάλυμνο έλαβε χώρα η "εις πρεσβύτερον" χειροτονία του π. Νικόλαου Καλαφάτη του Ροδίου.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι διαβιούν οι 2 κατά σάρκα αδερφές του νεοχειροτονηθέντος ως μοναχές. Η Ιερά Μόνη Αγίας Αικατερίνης ακολουθεί το παλαιό εορτολόγιο αλλά εντάσσεται κανονικά στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου, ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με τη μοναστική Πολιτεία του Άθωνα.

Ο π. Νικόλαος υπηρετεί στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης όπου υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στάλθηκε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως Διάκονος για να υπηρετήσει την ελληνική ομογένεια.

Τη χειροτονία ύστερα από σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος με την παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, τη συμμετοχή Ιερέων ανά την Ελλάδα, πλήθος πιστών που ήρθαν από τα Δωδεκάνησα αλλά και με την υψηλή παρουσία του Ηγουμένου της Ιερας Μονής των Ιβήρων Αρχιμανδριτου Ναθαναήλ.

Ο π. Νικόλαος Καλαφάτης είναι έγγαμος κληρικός πατέρας τριών παιδιών και απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, Καθηγητής Βυζαντινής Αγιογραφίας, απόφοιτος της Ανώτατης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και κατέχει:

1ο μεταπτυχιακό τίτλο στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας του τμήματος γλωσσολογίας και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τυγχάνει υποψήφιος διδάκτορας στη Συμπεριφορική Ψυχολογία κι έχει επιμόρφωση στην Ψυχολογία της Θρησκείας αλλά και στον τομέα Θρησκεία και Ψυχανάλυση.

Η πρεσβυτέρα του πατρός Νικολάου είναι η κ. Σοφία Μπιλάλη, Γλωσσολόγος-Φιλόλογος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Λατινική Φιλολογία.

Για άλλη μια φορά ένας Ροδίτης μας κάνει περήφανους στη μακρινή ξενιτιά.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη